Attractiepark Toverland opent nieuwe achtbaan d’wervelwind

Op zaterdag 29 september opent Attractiepark Toverland officieel de nieuwe magische achtbaan: d’wervelwind. Dit is ‘s werelds enige achtbaan met draaiende coaches én onride muziek. D’wervelwind ligt in een nieuw themagebied: de Magische Vallei. Aan het opvallende stationsgebouw van de achtbaan is duidelijk te zien dat hier een magische wind waait. Ook in het station hangt een betoverende sfeer. Vanuit een dicht bladerdek dalen honderden druppellichtjes neer op de vertrekkende trein. Volgens Pieter Cornelis, directeur strategie & ontwikkeling, is d’wervelwind veel meer dan een gewone achtbaan. ‘We hebben extra grote wielen gebruikt waardoor de trein heerlijk soepel door de baan glijdt. De thematisering en onride muziek zorgen daarbij voor een prachtige totaalbeleving. Door de draaiende coaches is bovendien elke rit anders. D’wervelwind is als een betoverende wals die je steeds opnieuw wilt dansen.’

Specificaties
De achtbaan is gebouwd door attractiebouwer Mack GmbH in het Zwarte Woud. Wereldwijd is dit de eerste spinning coaster met muziek in de trein. D’wervelwind is 21 meter hoog en 500 meter lang en bereikt een topsnelheid van circa 70 km per uur. Er kunnen twee treinen rijden met vier coaches per trein. In elke coach nemen vier personen plaats met de ruggen tegen elkaar. Het totaal aantal berijders per trein komt daarmee op zestien. De rit duurt 92 seconden; de maximale capaciteit is 790 rijders per uur. De bouwkosten bedragen 4 miljoen.

Magische vallei
De nieuwe achtbaan is nu tijdelijk geopend tot 4 november. In het winterseizoen gaat de attractie weer dicht in verband met de aanleg van de rest van de Magische Vallei. Dit nieuwe themagebied wordt in april 2013 geopend voor publiek. Naast de achtbaan komt hier een volledig gethematiseerde wildwaterbaan, een restaurant en zes andere attracties. Met de totale uitbreiding wordt Toverland ongeveer anderhalf keer zo groot. Hiermee ontwikkelt Toverland zich van een indoor attractiepark naar een all weather themapark voor het hele gezin. Dit jaar werd Toverland door de leden van de ANWB uitgeroepen tot Leukste uitje van Nederland. Momenteel bezoeken ruim 500.000 bezoekers jaarlijks het park. Dit zal de komende jaren geleidelijk toenemen. Meer informatie over de Magische Vallei is te vinden op: www.magischevallei.nl.