Europa-Park verkozen tot beste attractiepark van Europa

Het vaktijdschrift ‘Amusement Today’ roept ieder jaar pretparkexperts en –fans over de gehele wereld op een lijstje op te stellen van beste attracties en parken. Dit weekend is bekend geworden dat het Zuidduitse Europa-Park wederom tot de beste attractieparken ter wereld behoort. In de wereldranglijst neemt het de tweede plaats in en is daarmee tevens uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.

Voor de 15e keer reikte het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’ afgelopen zaterdag de Golden Ticket Awards uit. Hiervoor wordt jaarlijks een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen samengesteld. Cedar Point in Sandusky werd uitgeroepen tot beste park ter wereld. Europa-Park, het grootste attractiepark van Duitsland, ontving de Award voor tweede beste attractiepark ter wereld. Vorig jaar eindigde Europa-Park als derde. Het park verdedigt daarmee ook de titel van beste Europese attractiepark.  Het volgende Europese attractiepark (Blackpool Pleasure Beach) stond op de 10e plaats.

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud. Jaarlijks heeft het zo’n 4,5 miljoen bezoekers en is daarmee het tweede best bezochte park van Europa.  De 100 attracties en shows zijn ingebed in de 14 Europese landen die tot in de kleinste details nagebouwd zijn in het park. Daarnaast beschikt het park over 5, ook in Europese stijl uitgevoerde, themahotels. Avontuuurlijker overnachten kan op het Camp Resort in Western-stijl.