Uit de oude doos: Van Keverbaan tot Rattlesnake

Walibi Holland logoVandaag weer een nieuwe ‘Uit de oude doos’, met deze keer de geschiedenis van de Rattlesnake in Walibi Holland. De komende vier weken duiken wij de geschiedenis in van vier verschillende Walibi attracties. Als eerste is de in 1992 geopende Rattlesnake aan de beurt. 

Dit kinderachtbaantje heeft inmiddels vier naamsveranderingen ondergaan en ook een verplaatsing. De attractie is tevens de allereerste achtbaan van het park, en verdient zeker een plekje in deze reeks! Zoals gezegd opende de Rattlesnake in 1992 onder de naam ‘Keverbaan’. Het was de eerste achtbaan voor het park wat we toen kenden onder de naam Flevohof. De achtbaan lag in het kinderdorp waar ook een aantal andere kinderattracties een plekje hadden. Toen in 1994 Walibi Flevo haar deuren opende werd de Keverbaan de familieachtbaan van het attractiepark, met El Condor als thrill-achtbaan.

Eind 1999 werd het overgenomen Walibi Flevo getransformeerd in Six Flags Holland. Door de transformatie naar Six Flags Holland deden de Looney Tunes mascottes intrede in het park. Road Runner werd de mascotte van de Keverbaan, die vanaf toen de naam ‘Road Runner Express’ kreeg. De baan die eerst rood was, werd bruin geverfd en de thematisering werd aangepast aan de Looney Tunes. Het kinderdorpje rond Road Runner Express werd veranderd in Bugs Bunny Wereld.

In 2004 werd Six Flags Holland overgenomen door Starparks waardoor de Looney Tunes moesten wijken. Bugs Bunny Wereld werd veranderd in Walibi Land, waarbij mascottes als Bugs Bunny, Tasmanian Devil en Road Runner plaats maakten voor mascottes als Rocky de Bever, Jo de Pelikaan en Wok de Draak. Laatstgenoemde werd mascotte van de Road Runner Express, die daarmee veranderde in ‘Wok’s Waanzin‘. Ook werd de baan weer rood geverfd.

Wok's Waanzin Walibi Holland Walibi World

Eind 2010 werd begonnen met de sloop van de achtbaan ‘Flying Dutchman Goldmine’. Omdat de voormalige locatie van de Flying Dutchman Goldmine opgevuld diende te worden, werd de Wok’s Waanzin zo’n 100 meter verplaatst naar de locatie van de Flying Dutchman Goldmine. Hier is de achtbaan bij de opening van seizoen 2011 geopend. De naam werd veranderd in Rattlesnake. Qua thematisering zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan, de baan is weer bruin geschilderd en het eerste en laatste bakje van de achtbaantrein hebben het reliëf van een slang op de zijkant staan.

One thought on “Uit de oude doos: Van Keverbaan tot Rattlesnake

Comments are closed.