Dagje pretpark flink duurder

Efteling logoVoor veel gezinnen wordt het financieel steeds lastiger om een dagje weg te gaan naar een Nederlands pretpark. In de afgelopen drie jaar zijn de entreeprijzen enorm gestegen, met als koploper de Efteling in Kaatsheuvel. Pretparken zelf strooien helaas ook niet met korting. Het is dus niet zo vreemd dat veel consumenten op zoek gaan naar korting voor een dagje uit. Gelukkig biedt het internet tegenwoordig steeds vaker uitkomst als het gaat om kortingsacties.

Het pretpark in Kaatsheuvel vraagt tegenwoordig maar liefst 35 euro voor de entree van één persoon. Bestaat je gezin uit vier personen, dan ben je 140 euro kwijt aan alleen al de entree. Een ander populair pretpark is Walibi Holland, maar ook hier zien we een flinke stijging van de entree. In 2009 betaalde je nog 28,50 euro, dit jaar is dat bedrag gestegen naar 33 euro. Een ander voorbeeld is Avonturenpark Hellendoorn. Je betaalt per persoon twee euro meer aan entree in vergelijking met drie jaar geleden.

Goed, dan heb je de entree betaald en sta je in het park. Maar dan moet er ook nog gegeten en gedronken worden! Met het mooie weer zijn de ijsjes niet aan te slepen en tijdens het koude najaar vliegt de warme chocolademelk met slagroom over de toonbank. En natuurlijk willen de kinderen ook een leuke herinnering voor thuis, dus wordt de portemonnee ook weer tevoorschijn gehaald in één van de vele winkeltjes die je in de Nederlandse pretparken vindt.

Aan het eind van een gezellige dag in het pretpark is de portemonnee van vader en moeder een stuk leger. Maar denk je alle uitgaven gehad te hebben, dan kom je bij vertrek nog voor een leuke verrassing te staan. Je moet natuurlijk óók nog betalen voor je geparkeerde auto! En wat dacht je van de benzine die het vervoersmiddel slurpt? Gelukkig zijn wij Nederlanders dol op korting zoeken, dus ondanks de hoge prijzen van een dagje uit, nemen wij het gezin nog regelmatig mee naar één van de vele pretparken die ons kikkerlandje rijk is..

Bovenstaande tekst is geplaatst door Uitmetkorting.nl.
Het betreft geen publicatie door de redactie van Rockydebever.nl.