Movie Park Germany onder invloed van de zwarte zijde van „The Force“

In film- en entertainmentpark Movie Park Germany vindt aankomende zaterdag 1 september opnieuw de succesvolle Star Wars-dag plaats.

Vanaf 10.00 ontvangt Darth Vader hoogstpersoonlijk samen met zijn officieren, stormtroopers, premiejagers en TIE Fighter-piloten de bezoekers van het park in het Duitse Bottrop-Kirchhellen, 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Bovendien zullen bijna 200 Star Wars-figuren, onder wie enkele tientallen afkomstig uit Nederland, met hun waarheidsgetrouwe kostuums voor het echte Star Wars-gevoel zorgen.

Samen met de German Garrison 501th Legion heeft Movie Park een bijzondere gast uit het Star Wars-universum uitgenodigd: Anthony Forrest uit „Star Wars Episode IV – A new Hope“. Hij is de acteur in de beroemde „Jedi Mind Trick scene“ in de orginele Star Wars, waarin hij zegt: „These aren’t the droids we’re looking for.“ Anthony Forrest speelde niet alleen de rol van Sandtrooper. Hij speelde ook „The Fixer“; de mechanicien van het Toshi Station in Anchorhead en een goede vriend van Luke Skywalker op Tatooine. Fans kunnen zaterdag Forrest persoonlijk vragen hoe het was om deze scene te draaien en wat hij beleefd heeft op de Star Wars-set. Natuurlijk deelt hij ook handtekeningen uit.

SF- en ruimtevaartexpert Robert Vogel geeft bovendien nog een multimediapresentatie. Hij laat zien hoe fans, kunstenaars en filmmakers geboeid zijn door het thema Star Wars en geeft interessante – en soms opmerkelijke – voorbeelden zoals uitgebreide films van fans tot aan een Darth Vader-Helm-Kunst-tentoonstelling.