Avonturenpark Hellendoorn krijgt ‘groen’ (persbericht)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert sinds 2008 een nieuw toezichtbeleid voor attractieparken. Het doel van de vernieuwing is het verhogen van de effectiviteit van het toezicht en het verminderen van de toezichtlast voor ondernemers die goed presteren.

De NVWA controleert tijdens de uitvoering van haar toezicht bij attractieparken de veiligheid van de attractietoestellen, verkochte levensmiddelen én de naleving van de Drank en Horecawet en de Tabakswet. Op basis van inspectieresultaten zijn de parken door de NVWA ingedeeld in de rode, oranje of groene codering. Avonturenpark Hellendoorn heeft in alle categorieën goed gescoord en heeft daarom de groene codering gekregen. De codering is toegekend voor een periode van 3 jaar.

‘Op het gebied van productveiligheid, voedselveiligheid en op het gebied van alcohol en tabak neemt Avonturenpark Hellendoorn voldoende verantwoordelijkheid’, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Directeur Rudi de Clercq is trots op het behaalde resultaat: ‘In Avonturenpark Hellendoorn staat veiligheid van onze gasten voorop. We zijn dan ook trots dat de NVWA dat officieel bevestigd door de groene codering toe te kennen voor de veiligheid.’