Europa-Park-Award voor Belgische artiesten (persbericht)

Het Belgische artiestenduo „Bert&Fred“ mocht tijdens het onlangs gehouden YOUNG STAGE Circus Festival in Zwitserland meerdere prijzen in ontvangst nemen. Hun vernieuwende trapeze-act was niet alleen goed voor zilver, maar ontving bovendien de Migros-prijs en de Europa-Park-Award. Met deze laatstgenoemde prijs zijn de twee artiesten ook uitgenodigd om op te treden in een van de vele shows van Duitslands grootste attractiepark.

Jaarlijks worden jonge artiesten tussen de 16 en 26 jaar van over de gehele wereld geselecteerd voor deelname aan het YOUNG STAGE Circus Festival. Voor deze vierde editie hadden zich 183 artiesten uit 35 landen aangemeld, maar uiteindelijk mochten 30 artiesten hun acts laten zien. Het Belgische duo „Bert&Fred“ afkomstig uit Neerpelt speelde zich met hun Washington trapeze-act behoorlijk in de kijker. Ook jurylid Ian Jenkins, entertainment-directeur bij Europa-Park, was onder de indruk en overhandigde Bert Loenders (1989) en Fréderique Snoeks (1985) later dan ook de Europa-Park-Award. Tevens bood hij hen de mogelijkheid om op te treden in een van de theaters van Europa-Park.