Club Psyké valt tegen

Walibi HollandVol verwachting gingen we vandaag Club Psyké, de nieuwste aanwinst van Walibi Holland, testen. ’s Morgens waren de persbobo’s al aan de beurt, want voor hen was deze bezichtinging tot in de puntjes geheel op exclusieve wijze verzorgd. Toen wij om 12:45 bij Club Psyke aankwamen, zagen wij een rij die bijna tot aan Walibi Land reikte.

Voordringen

Gezien er totaal geen wachtpad was aangelegd, was voordringen dan ook erg gemakkelijk . Hetgeen er dus ook veel gebeurde. Nadat om 13:05 eindelijk de deuren openden, hoewel dit niet zonder enige moeite ging, werden we zonder informatie tot 13:45 staand in de oude saloon opgehokt. Dit leidde tot verontwaardigde reacties van het aanwezige publiek. Rond 13:35 verscheen erop TV-schermen dat over tien minuten de show ging beginnen. Uiteindelijk begon de daadwerkelijke show. Op een groot scherm verscheen Vita, die een aantal dingen moest weten van gasten voor we naar de film konden kijken. Helaas liepen beeld en geluid alles behalve tegelijk, wat de beleving niet ten goede kwam.

Staanplaatsen

Vervolgens mochten we naar de naastgelegen zaal voor de film, waar we tot grote verbazing geen stoelen maar staanplaatsen zagen. Staanplaatsen horen in een bus, niet in een theater. De rest van de zaal was het blijkbaar met ons eens. Men deed er alles aan om te kunnen zitten, men ging op hekjes en schotjes zitten en zelfs traptreden bleven niet leeg. De hoofdfilm zelf was leuk maar niet spectaculair. De effecten waren zeer uitgebreid, maar de film mistte een goed verhaal. Allemaal niet slecht maar ook niet bijzonder. Zeker met de beroerde ontvangst, een erg mager totaalbeeld. Overigens hebben we ook medelijden met de medewerkers. Deze mogen na elke voorstelling deze bende opruimen.

Ons oordeel

Walibi Holland moet meer doen dan een paar journalisten versieren met een goodybag. Dat betekent dus dat je je gasten niet drie kwartier opgehokt kunt laten staan. We hopen maar dat dit kinderziektes zijn, die zo snel mogelijk zijn verdwenen. We zullen afwachten!