Kondaa opent 8 mei 2021

Walibi BelgiumVandaag maakte Walibi Belgium de openingsdag van de mega coaster Kondaa bekend. De hoogste en snelste achtbaan van de Benelux opent op zaterdag 8 mei 2021 voor het publiek. Het bijbehorende themagebied Exotic World gaat dan ook open. Dit gebied is maar liefst 4,5 hectare groot! Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een vergeten, exotische wereld waar een krachtig en mysterieus wezen overheerst: Kondaa.

2 records voor Kondaa

Kondaa is bij opening niet alleen de hoogste en snelste achtbaarn van de Benelux. Deze coaster breekt ook nog eens 2 wereldrecords. Namelijk de mega coaster met het grootste aantal verschillende parcourselementen én de eerste megacoaster met 15 airtime momenten. Door de snelheid wordt je uit je stoel getild. Walibi Belgium beweert dat bezoekers voor 1/3 van de rittijd de zitting van de trein nauwelijks aanraakt.

Belangrijkste investering

Jean-Christophe Parent, CEO van Walibi Belgium: “Het enthousiasme van het publiek, zowel op nationaal als internationaal vlak, voor Kondaa is verbluffend. Tijdens de opbouw merkten we zelfs dat pretparkliefhebbers uren rond de zone kampeerden. Om zo een glimp van de attractie op te vangen. Dit is nooit gezien! Kondaa en Exotic World vormen de belangrijkste investering ooit voor Walibi Belgium. We zijn ervan overtuigd dat dit project de uitstraling van het park op Europees vlak zal versterken.”