K3 opent eigen achtbaan in Plopsaland de Panne

Plopsaland de PanneOp zaterdag 4 mei 2019 onthulden Hanne, Marthe en Klaasje van K3 op feestelijke wijze hun eigen achtbaan ‘K3 Roller Skater’. Ook het nabijgelegen restaurant kreeg een update en gloednieuwe invulling en heet nu ‘K3 keuken’. Samen met alle K3-fans werd het startschot gegeven voor de eerste rit van de achtbaan. Na de opening trad K3 live op in Plopsaland de Panne.

500.000 euro

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de ‘Rollerskater’. Een Vekoma-achtbaan die in 1990 geopend werd. Toen heette Plopsaland De Panne nog Meli Park. “We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven!”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. De zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een spetterend K3-thema gestoken. Met een totale lengte van 335 meter, een hoogte van 13 meter een snelheid van 46 km/u razen de bezoekers naar beneden. Allemaal in een Roller Disco-thema. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Toekomstige investeringen

Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsaland de Panne nog heel wat investeringen voor de nabije toekomst. Zo worden de Boomstammetjes momenteel aan een grondige metamorfose onderworpen. Ze worden volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De immens populaire waterattractie gaat vanaf zomer 2020 onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven. De officiële opening is gepland voor 2020. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren.

Foto’s