Erlebnispark Tripsdrill begint aan 90ste seizoen in 2019

Logo Erlebnispark Tripsdrill6 april 2019 opent het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill haar deuren weer. Dit keer voor een heel bijzonder seizoen. Tripsdrill viert in 2019 namelijk haar 90ste jubileum! Wat ooit begon als een molen met daarin een glijbaan, is inmiddels uitgegroeid tot het oudste attractiepark van Duitsland. Het park werd opgericht in 1929 door Eugen Fischer. Dat is de grootvader van de huidige eigenaren. Tegenwoordig kent Tripsdrill 100 attracties en een dierenpark. Om het 90ste jubileumjaar te vieren, heeft Tripsdrill voor het seizoen van 2019 enkele nieuwigheden in petto.

Nieuwe speeltuin en zomerpret

Zo opent er voor de jonge bezoekers een grote speeltuin. Onder de houten achtbaan Mammut, opent in het voorjaar van 2019 speelplaats ‘Sägewerk’, dat betekent de zagerij. Kinderen kunnen op 1400 vierkante meter naar hartenlust spelen en klimmen. Er staan namelijk 250 speeltoestellen op deze speelplaats! Ook kun je bij bepaalde speeltoestellen met water spelen. In de zomer organiseert Tripsdrill ‘Spass auf der Gass’, vrij vertaald: plezier op het gras. Op 17, 24 en 31 augustus treden in het park diverse artiesten op. Zo is er bijvoorbeeld muziek te horen. Om de gasten nog meer nostalgie op te laten snuiven, plaatst het park panelen in het hele pretpark. Daarop staan interessante weetjes en foto’s over de historie van Tripsdrill. Tussen 18 en 28 april 2019 viert Tripsdrill Pasen. Het park is versierd met Paasdecoraties en kinderen kunnen uiteraard naar eieren zoeken. Daarbij zijn leuke prijzen te winnen, zoals een overnachting in een boomhut van Tripsdrill.

In de natuur

Het dierenpark van Tripsdrill herbergt meer dan 50, meestal inheemse, diersoorten. Tijdens de voederronde om 14.30 uur neemt de jachtopziener je mee naar de wereld van de wolf, de lynx en de beer. Ook organiseert Tripsdrill een roofvogelshow. Die kun je om 11.30 en 15.30 uur zien. Nieuw in het dierenpark zijn de otters. Zij hebben zich inmiddels gevestigd in een nieuw verblijf van 1000 vierkante meter. Om 13.45 uur kun je deze dieren bekijken, want dan worden ze gevoerd. Als je uitgekeken bent bij de dieren, kun je je nog uitleven op het bosparcours, in de grote natuurspeeltuin en op het blotevoetenpad. Moe van al het spelen? Blijf dan slapen in een heuse boomhut! Echt primitief is het hier niet, want de boomutten bevatten allerlei luxe. Zoals een flatscreen, wifi en sanitaire voorzieningen. Tripsdrill is in 2019 geopend van 6 april tot en met 3 november, dagelijks vanaf 9 uur. Bekijk meer informatie op Tripsdrill.de.

Roofvogel Tripsdrill