Walibi Belgium verbetert familieaanbod

Walibi BelgiumHet Belgische attractiepark Walibi Belgium maakt zich op voor het seizoen van 2019. Er wordt bijvoorbeeld hard gewerkt om 2 themazones en 2 nieuwe attracties af te krijgen. Voor deze vernieuwingen legt Walibi Belgium maar liefst 17 miljoen euro neer. Op die manier hoopt het pretpark het attractieaanbod voor families te verbeteren. Het park opent de deuren weer op 6 april 2019.

Popcorn Revenge

Menige pretparkfans kijken er al maanden naar uit, maar binnenkort zal family shooter ‘Popcorn Revenge’ eindelijk zijn dolle popcorns op de bezoekers loslaten. In een oud theatercomplex, gelegen achter het voormalige ‘Boogie Burger’ horecapunt, nemen bezoekers  plaats in 1 van de 7 voertuigen. Die leiden hen vervolgens op willekeurige wijze door 6 van de 7 bioscoopzalen heen. De af te leggen route ligt niet vast, het systeem kiest zelf telkens een route. Hierin schuilt precies de innovatie die de Belgische fabrikant ‘Alterface’ voor Walibi Belgium heeft ontworpen. In elke bioscoopzaal zullen bezoekers iconische filmscènes voorgeschoteld krijgen. Deze prettige familiale ervaring dreigt echter verpest te worden door de losgelaten popcorns die de filmscènes zullen binnendringen. Met behulp van een high-tech laserpistool kunnen bezoekers de vervelende wezens wegschieten en de rust in de filmzaal terugbrengen. Popcorn Revenge zal zich in ‘Karma World’ bevinden, ter hoogte van de Cobra-achtbaan.

Fun Pilot

Voor kleinere bezoekers opent Walibi Belgium in 2019 een nieuwe achtbaan, genaamd ‘Fun Pilot’. Walibi Belgium maakte de naam van de achtbaan halverwege februari 2019 aan het grote publiek bekend. De achtbaan wordt 190 meter lang, 9,5 meter hoog en kent een topsnelheid van 40 kilometer per uur. De achtbaan staat geheel in het teken van luchtpostbodes en vliegtuigen. De achtbaan wordt gebouwd door de Duitse fabrikan Zierer. De achtbaan is bedoeld als opstapje naar grotere achtbanen in het park. Fun Pilot komt te liggen op een oude picknickplaats in een themagebied, genaamd Fun World. Dat themagebied is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Deze zone zal zich op de linkerflank van het park bevinden. Op 4 november 2018 eindigde het seizoen voor Walibi Belgium en begonnen de werkzaamheden. Ondertussen is dit deel van het park haast onherkenbaar.

Worlds of Walibi

Walibi Belgium vernieuwde afgelopen winter de themagebieden in het park. Elk nieuw themagebied beschikt over zijn uniek karakter en specifieke kenmerken. De immersieve werelden zullen de bezoekers ook de nodige middelen toereiken om zelf hun parkervaring te bepalen. Walibi Belgium legt zijn bezoekers hierbij geen voorgeschreven verhaallijn op. De werkzaamheden voor Karma World zijn indrukwekkend. Zo werd het horecapunt tegenover de Cobra-achtbaan volledig gesloopt om plaats te maken voor ‘Karma Market’. Dat zal 3 gethematiseerde zalen en het gloednieuwe restaurant ‘Delhi’cious’ omvatten. Naast kwaliteitsvolle Oosterse gerechten, zal het restaurant ook over een groot terras beschikken. Met als kers op de taart: een adembenemend zicht over heel het pretpark. Zij die een kleine honger willen stillen, zijn welkom in ‘Shiva’s Foodtruck’. Daarnaast was ook de Cobra aan een opfrisbeurt toe. Tegenwoordig leunt de constructie van de attractie naar het beige en het bruine, terwijl de wagens een blauwe kleur hebben gekregen. Tot slot, werden er heel wat decoratie-elementen toegevoegd die de bezoekers rechtstreeks in een Bollywoodiaanse filmproductie zullen katapulteren. Van het toilet tot en met de heraanleg van de wandelpaden, geen enkel detail werd over het hoofd gezien. Iets verder inwaarts zal ‘Fun World’ schitteren. Met wat verbeelding kan men de toekomstige kleurrijke wereld, geïnspireerd door de vindingrijke fantasie van kinderen inbeelden. Ook hier zullen de wandelpaden volledig worden heraangelegd, zodat de zone meer in de parkervaring wordt opgenomen. Ook wordt het horecapunt opgeknapt en omgedoopt tot ‘Fun O’Clock’ en wordt er een goot uitzichtpunt toevoegd zodat ouders hun dappere (b)engels steeds in de gaten kunnen houden.

Vernieuwingsplan

Al deze nieuwigheden kaderen in het vernieuwingsplan dat tegen 2023 het pretpark voor 75% zal transformeren. Walibi lanceerde dit overkoepelend project met de opening van ‘Exotic World’, ‘Tiki-Waka’ en ‘Tiki-Trail’ in 2018. Ook Aqualibi, het subtropisch waterpark, kreeg vorig jaar een nieuwe Caraïbische inkleding en een extra zone op kindermaat ‘Kiddie Bay’. Dit steeds uitgebreidere aanbod is voornamelijk gericht op een familiaal publiek met (kleine) kinderen, zonder daarbij de ware ‘thrillseekers’ over het hoofd te zien. Dit investeringsplan zal bovendien voor bijkomende banen zorgen. Tegen 2023 verwacht Walibi Belgium 60 voltijds equivalenten extra aan te nemen. In vergelijking met de start van het investeringsplan stelt dit een stijging met 20% voor.

Bouwfoto’s