Bobbejaanland onthult naam en thema nieuwe achtbaan

BobbejaanlandIn november 2018 maakte Bobbejaanland bekend dat het in 2019 een nieuwe, spectaculaire achtbaan zal openen. De triple launch coaster wordt 43 meter hoog. Tijdens de rit bereik je snelheden van 100 kilometer per uur. De toevoeging van deze attractie zorgt voor een uitbreiding van het park. De achtbaan komt in de themazone die ‘Land of Legends’ te liggen.

Cowboystad vierde in 2018 jaar haar 40-jarige bestaan. De zone met attracties zoals Forbidden Caves, Mount Mara en Naga Bay kreeg de naam Adventure Valley in 2015. “Maar Land of Legends zal het eerste themagebied zijn binnen Bobbejaanland met een totaalbeleving voor de bezoeker”, zegt Yves Peeters, General Manager van het park met enige trots. “Het is de grootste investering in de geschiedenis van het park. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we hier iets legendarisch aan het neerzetten zijn. We bouwen tenslotte niet alleen een nieuwe coaster. Bobbejaanland-iconen zoals Typhoon en Sledge Hammer spelen straks ook een rol in de 2 hectare grote zone.

De Guardian of Elements creëert het Land of Legends

De Guardian of Elements creëerde in een uithoek van onze planeet het Land of Legends. Met als enige doel de 4 natuurelementen in hun zuiverste vorm te bewaren. Ter bescherming tegen kwade krachten, sloot hij de 4 rijken af met poorten. Wat hij echter niet wist, is dat het kwade al lang op de loer lag en de rijken van binnenuit werden bedreigd. Binnen de zone staat iedere attractie voor een ander element. Het Land of Legends opent in juni 2019. Wie dan een bezoek brengt aan Bobbejaanland, wordt zelf deel van het verhaal.

Fury

Enkel met behulp van de bezoekers zal de Guardian er in slagen het kwade te verdrijven. “In de nieuwe achtbaan ga je zo bijvoorbeeld een vurige strijd aan met de draak Fogo. De attractie krijgt dan ook de toepasselijke naam Fury”, legt Commercial & Creative Director Peggy Verelst uit. “Het verhaal werd geschreven door Mathilda Masters, auteur van de populaire jeugdboeken zoals de Keukenprins van Mocano.” De opening van Fury en het Land of Legends zal plaatsvinden in juni. Een exacte datum is tot op heden nog niet bekend. De attracties Typhoon en Sledge Hammer blijven in het voorjaar wel toegankelijk voor het publiek. Het volledige verhaal over het ontstaan van het Land of Legends, vind je op bobbejaanland.be/landoflegends.

Land of Legends