Oude Tufferbaan in Efteling krijgt opknapbeurt

Efteling logoDe Efteling-klassieker met de bekende T-Fordjes in het noordoostelijke deel van het attractiepark krijgt een opknapbeurt. Vanaf 18 februari 2019 worden in 2 maanden tijd het besturingssysteem en de voertuigen van de attractie voor 1,8 miljoen euro vervangen. De rail waar de voertuigen langs rijden blijft bestaan. Half april 2019, als de attractie 35 jaar bestaat, opent de Oude Tufferbaan met nieuwe voertuigen en een aantal nieuwe scènes.

Nieuwe voertuigen en interactieve ritbeleving

De Efteling houdt ook haar oudere attracties graag in ere en passend bij deze tijd. De capaciteit van de populaire tufferbaan wordt vergroot door gebruik te maken van een dubbel instapsysteem. Zodat gasten per 2  auto’s in kunnen stappen. Verder wordt de attractie een stukje duurzamer. Alle bestaande verlichting wordt vervangen door led-verlichting. De Oude Tufferbaan blijft toegankelijk voor gasten met een beperking. De oude Fordjes worden vervangen door auto’s en pick-ups. Bestuurders van de nieuwe auto’s en pick-ups kunnen straks claxonneren in plaats van zelf meesturen met het voertuig. Ook hebben de nieuwe voertuigen muziek aan boord. De ritbeleving wordt straks een stuk interactiever. In het oudhollandse landschap rijden gasten langs verschillende scènes die te lijken zijn overgenomen door boerderijdieren. De dieren reageren als de claxon in de voertuigen wordt gebruikt.