Halloween zorgt voor bezoekersrecord in Liseberg

Logo LisebergNa 16 Halloweendagen zat het seizoen van het Zweedse pretpark Liseberg erop. Voor het eerst bezochten 320.000 bezoekers tijdens deze periode het pretpark. een stijging van 22%. Dit was goed voor een omzet van 90 miljoen Zweedse kronen (zo’n flinke 87 miljoen euro). 140.000 bezoekers bezochten ook de spookhuizen Hotel Gasten, The Loft, Zombie en The Experiment. De nieuwste Halloweenattractie The Shocker werd bezocht door 53.000 bezoekers. Meer dan 200 acteurs joegen de gasten de stuipen op het lijf. “De bezoekersaantallen van Liseberg zijn de laatste 4 jaar erg stabiel, maar fluctueren enorm tijdens de seizoenen. Tijdens de zomer was het erg rustig vanwege de aanhoudende hittegolf. We konden dit verlies niet volledig goedmaken, maar we zijn enorm trots op ons Halloweenevenement en de reacties van onze bezoekers.” vertelt directeur Andreas Andersen. Maar de bezoekersaantallen lopen nog op, want het kerstseizoen trekt jaarlijks nog eens 400.000 tot 500.000 bezoekers naar Liseberg. Ondertussen verdwijnen de laatste pompoenen uit het park om plaats te maken voor kerstbomen, winterse decoratie en kilometers aan kerstverlichting. Op 16 november 2018 begint het winterseizoen.