Voor de 18e keer opent Duitslands grootste Winterwonderland in Europa Park

Europa Park logoEuropa Park, gelegen nabij het dorpje Rust in Duitsland, wordt deze winter weer een magisch Winterwonderland. De 18e editie start op 24 november 2018 en duurt tot en met 6 januari 2019. Uitgezonderd 24 en 25 december 2018. 2,5 miljoen lichtjes, 3.000 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties staan garant voor een ultieme winterse beleving. Naast de bekende attracties zijn er vele winterse toevoegingen. Zoals 2 kerstmarkten, een 55 meter hoog reuzenrad, een ijsbaan, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Op het programma staan ook shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar. Geniet bijvoorbeeld van het wintercircus, een ijsshow en de lichtjesparade.

Achtbanen, attracties en winterse activiteiten

Tijdens het winterseizoen zijn alle attracties geopend, uitgezonderd de waterattracties. Zelfs de achtbanen Wodan, Blue Fire en Silver Star zijn gewoon geopend! Op Alpenexpress Coastiality kun je deze winter voor het eerst een virtual reality-avontuur met de kunstenaar Otto Waalkes beleven. Nieuw zijn natuurlijk ook de drie attracties die eind deze zomer geopend werden in de 45 meter hoge zilveren bol; Eurosat CanCan Coaster, Eurosat Coastiality en Madame Freudenreich. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen met een skiscooter rijden of hun eerste skiles volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op de ijsbaan. In het overdekte speelparadijs ‘Limerick Castle’ en het nieuwe speelparadijs in het vroegere Holland-theater hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Reuzenrad “Bellevue” geeft je op 55 meter hoogte een geweldig uitzicht over het versierde park en de omgeving. Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten. In het Duitse themagebied is nog een gewone Weihnachtsmarkt.

Wintershows en winterse lekkernijen

Europa Park heeft meer dan 300 artiesten in dienst. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld. In de toegangsprijs is bijvoorbeeld een circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenemententerrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, with the Son of Santa’ en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een kindermusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de ‘Winter Starlight Parade’ die elk avond door het park trekt. Trek gekregen? Geen nood! Want tijdens de winteropenstelling geniet je van versgebakken Lebkuchen, gepofte kastanjes, warme glühwein, eierpunch en andere winterse lekkernijen. Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. In Zwitserland en de speciaal voor de winter geplaatste Erdinger Hütte kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep. Op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je verschillende soorten worst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een ijsbar “Glaciar” terecht voor een ‘hartversterkertje’.