Bobbejaanland’s nieuwe achtbaan kent 4 inversies

BobbejaanlandHet Belgische pretpark Bobbejaanland is begonnen met de bouw van een spectaculaire rollercoaster die het park zomer 2019 opent. Het gaat om een triple launch coaster die de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts zal lanceren. Inmiddels is bekendgemaakt dat de achtbaan 4 inversies krijgt. Het gaat om een infinity coaster met 3 lanceringen, van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het hoogste punt van de achtbaan, een zogenoemde spike, wordt 43 meter hoog. Het hoogste punt daarna, die van de eerste inversie, is 40 meter hoog. De rollercoaster beschikt over twee treinen van telkens twaalf personen. De treintjes zullen bestaan uit 3 rijen van 4 personen. Dit zal een capaciteit opleveren van 670 tot 680 personen per uur. Bezoekers met een minimumlengte van 130 centimeter mogen een ritje in de rollercoaster maken. De achtbaan komt te liggen vlakbij de Sledgehammer, tussen de achtbaan Typhoon en de indoorattractie The Forbidden Caves. Er zullen geen attracties of bomen verwijderd worden om de ride te kunnen plaatsen.