Europa Park opent nieuw themahotel en overdekt zwemparadijs in 2019

Europa Park logoEuropa Park, gelegen bij het dorpje Rust in Duitsland, timmert lekker aan de weg. Letterlijk, want het grootste pretpark van Duitsland opent volgend jaar een nieuw themahotel en een nieuw zwemparadijs. Hotel Krønasår opent in het voorjaar van 2019. Het hotel biedt plaats aan maximaal 1.300 mensen per nacht. Het overdekte zwemparadijs genaamd Rulantica moet eind 2019 openen voor het publiek. Krønasår en Rulantica liggen naast elkaar.

Over hotel Krønasår

Hotel Krønasår wordt gebouwd in Scandinavisch stijl. Het hotel telt maar liefst 7 verdiepingen! Het hotel krijgt 1.300 bedden verspreid over 276 kamers en 28 suites. Wie in Krønasår blijft slapen, waant zich in de sferen van een natuurhistorisch museum in Scandinavië. Zo wordt er een groot skelet van een mytisch zeewezen tentoongesteld bij de ingang van het hotel. Naast vele kamers, biedt het hotel haar gasten ook een culinaire ervaring. Zo is het restaurant Bubba Svens ontworpen als een oud boothuis. Dit familierestaurant beidt plaats aan 650 mensen binnen en 260 mensen buiten. Restaurant Tre Krønen is bedoeld voor echte fijnproevers. Er zijn 220 stoelen binnen en 140 mensen kunnen buiten plaatsnemen. Café Konditori en de twee verdiepingen tellende bar Erikssøn maken het culinaire plaatje voor de hotelgasten helemaal af.

Over Rulantica

Een prachtige loopbrug verbindt het hotel met het nieuwe waterparadijs Rulantica. Gasten lopen richting het zwemparadijs langs een fjord-achtig landschap. Tijd om te zwemmen! In Rulantica vind je straks 25 waterattracties, waaronder 17 glijbanen. Ook huisvest Rulantica het grootste golfslagbad van Duitsland! Op dit moment trekt Europa-Park 5,6 miljoen bezoekers per jaar. Directeur Thomas Mack verwacht dat het bezoekersaantal binnen afzienbare tijd groeit naar maar liefst 6,5 miljoen mensen per jaar! Rulantica moet daar met name voor zorgen, want het zwemparadijs blijft het hele jaar geopend. De bouw van Krønasår en Rulantica brengen circa 250 nieuwe banen met zich mee. Om iedereen genoeg parkeerruimte te bieden, legt Europa Park 725 parkeerplekken aan.