Zeventien zinderende zomeravonden in de Efteling

Efteling logoIn de maanden juli en augustus 2018 viert de Efteling de zomer met dagelijkse openingstijden tot 20.00 uur. Tijdens de zomermaanden is er eindeloos veel tijd om de magische ruimtes in de nieuwe attractie Symbolica te ontdekken, om sprookjes te bezoeken en te genieten van de parkshows Raveleijn of Sprookjesboom. Voldoende mogelijkheden voor een extra rondje in de vernieuwde Python, nóg een terrasje of even afkoelen in de wildwaterbaan.

Negen Pleinen Festijn

Op alle vrijdagen én zaterdagen is het park open tot 23.00 uur tijdens het Negen Pleinen Festijn. Op deze zeventien zomeravonden zindert het van de activiteiten, verdeeld over negen pleinen. Bezoekers beleven sprookjesachtige optredens, proeven zomerse lekkernijen en zien spectaculair entertainment. Op de vrijdag- en de zaterdagavonden brengt de Efteling een identiek entertainmentprogramma. Hierdoor krijgt de bezoeker meer gelegenheid om de feeëriek verlichte Efteling in het donker te beleven en tot laat in de avond een ritje in de achtbanen te maken. De watershow Aquanura tegen de nachtelijke hemel maakt de Efteling-zomer compleet. Tickets voor het Negen Pleinen Festijn zijn verkrijgbaar via de website van de Efteling.

Programma

Vanaf 16.00 uur is er straattheater op het Anton Pieck Plein en luisteren de kleinsten naar verhaaltjes van Klaas Vaak op het Herauten Plein. Op de Speelweide opent een tijdelijk foodstraatje met populaire specialiteiten. Om 18.00 uur start de bonte stoet van entertainers, op weg naar de negen pleinen. Voor Symbolica, Paleis der Fantasie, oefenen Pardoes, prinses Pardijn en lakei Punctuel de Symbolicaanse hofdans. Met Jokie & Jet op avontuur kan op het Carnaval Festival Plein, of gezellig meezingen met Jürgen Freilich op het Steenbok Plein. Echte waaghalzen staan op het Ton van de Ven Plein oog in oog met stoere zwaardvechters. Op het Vliegende Hollander Plein, speelt de Pientere Pianist bekende Efteling-melodieën en worden hamburgers en groenten- en visspiezen gebakken op de grill. De Tovenaar uit Fata Morgana vertoont zijn kunsten op het zonnige plein vol Oosterse Magie.

Efteling zomer 2018