Movie Park Germany organiseert voor het eerst een Cosplay dag

Movie Park Germany23 juni 2018 organiseert Movie Park Germany haar allereerste Cosplay dag. Een zaterdag met workshops, parade en een Cosplay contest. Het park deed een oproep aan fans uit de hele wereld om met hun zelfgemaakte kostuums naar Movie Park te komen. Er hebben meer dan 300 mensen zich aangemeld. Directeur Thorsten Backhaus geeft aan overweldigd te zijn door het grote aantal aanmeldingen binnen korte tijd. “De kostuums zijn ongelooflijk gedetailleerd en de make-up is meer dan overtuigend. We kunnen niet wachten om de cosplayers en de fans samen te brengen.” vertelt hij

Een extraatje

Niet alleen de cosplayers zullen de tijd van hun leven hebben, ook voor de bezoekers is dit evenement een mooi extraatje. De bezoekers mogen naar hartenlust op de foto met alle cosplayers. Voor de cosplayers is de dag een uitgelezen kans om hun gecreëerde werken in een niet-alledaagse omgeving te tonen. “Daarnaast bieden wij ’s middags 2 gratis workshops met als thema kostuum en make-up aan. Hier kan iedereen aan meedoen. Mensen die bijvoorbeeld al langer het idee hebben om een eigen kostuum te maken, maar niet weten hoe ze moeten beginnen.” De workshops worden gegeven door Startroopern Germany en de Fright Guys. Deze twee groepen zijn al jaren een begrip in de Cosplay-scene. Actietickets voor Cosplay dag zijn te koop via de website van Movie Park. Met de actiecode “cosplayday” kost een ticket € 25,-.

Bekende sterren

Bekende cosplay sterren als Maul Cosplay, Calisto Cosplay en Faerie Blossom komen naar Movie Park. Maul Cosplay is onder andere als Geralt van Riva uit het populaire spel “The Witcher” bekend geworden. Ondertussen heeft hij meer dan 260.00 Facebookfans. Hij begon zijn carrière als stuntman en was al werkzaam bij Movie Park Germany voor hij professioneel Cosplayer werd. Calisto Cosplay is een fanatieke gamer en verbind dit met haar tweede passie: Cosplayen. Wie absoluut alle deelnemers van de eerste Cosplay day wil zien en geen kostuum wil missen moet zeker naar de parade gaan kijken. Hier presenteren alle 300 deelnemers zich tegelijkertijd.  Meer info over het evenement, het programma en de tickets is te vinden op www.moviepark.de/cosplayday.