Nieuwe achtbaan Fēnix in Toverland maakt eerste testvlucht

Logo ToverlandAttractiepark Toverland opent op 7 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. De afgelopen maanden verrees in Avalon de veertig meter hoge wingcoaster Fēnix. Op 6 juni 2018 maakte de spectaculaire achtbaan zijn allereerste testrit. Dit bijzondere moment is natuurlijk vastgelegd op video. Onder luid gejuich vloog Fēnix rond 21.30 uur voor het eerst met een topsnelheid van 95 kilometer per uur over de achtbaantrack.

Onder de indruk

Caroline Kortooms, Algemeen Directeur, was erg onder de indruk van de eerste vlucht. “Fēnix is imposant, majestueus, robuust en vurig. We zijn enorm trots op deze unieke achtbaan!” Na de testrit werd door de aanwezige directie, familieleden en managers geproost op de goede afloop. De achtbaan wordt de komende weken uitgebreid getest en zal op zaterdag 7 juli 2018 openen voor bezoekers. Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u.

Drie keer over de kop

Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Fēnix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fēnix is een vuurvogel die elke 777 jaar uit zijn eigen as herrijst. Bezoekers mogen plaatsnemen onder de vleugels van Fēnix om hem na zijn herrijzenis te vergezellen op zijn eerste vlucht. In Avalon bevindt zich tevens de boatride Merlin’s Quest. In deze boottocht voor het hele gezin gaan de opvarenden op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven.