Movie Park Germany viert beste Halloween Horror Feest allertijden

Movie Park GermanyMovie Park Germany heeft er met haar beroemde Halloween Horror Feest in 2017 nog een schepje bovenop gedaan. “We hebben een bezoekerstoename van meer dan tien procent vergeleken met vorig jaar”, vertelt de enthousiaste bedrijfsleider Thorsten Backhaus. En dat terwijl 2016 al een erg goed jaar was. “We hebben de sterkste oktobermaand sinds 16 jaar gehad en daarmee opnieuw een stijging van het succes van het Halloween-event. Een fantastische bevestiging voor de nieuwe ideeën die we dit jaar doorgevoerd hebben.”

The hostel

Met de horror-attractie “Hostel”, die op de bekende horrorfilm uit 2005 gebaseerd is, en een geherstructureerd decoratieconcept werd de bezoekers van het grootste Duitse film- en pretpark opnieuw een duidelijke meerwaarde op het reguliere aanbod geboden. “In het totaal hadden wij zeven horror-attracties en drie verschillend gethematiseerde parkgebieden in ons protfolio. Op 17 actiedagen hebben we meer dan 270 monsters ingezet”, vertelt Thorsten Backhaus. “Omdat de herfstvakantie dit jaar zo laat was hebben we ook in november Halloween gevierd. Dat was voor ons een experimentje, omdat we voorheen altijd op 31 october onze laatste Halloweendag vierden. Maar ook de novemberdagen waren populair bij onze gasten.”

20 jarig jubileum

Goede vooruitzichten dus voor het Halloween Horror Feest, dat in het komende jaar zijn 20-jarig jubileum viert. “Daarmee zijn we voorlopers in de Halloweenbranche. Het is hier allemaal begonnen met een heks die griezelverhalen voorlas in een tent, maar dit heeft zich door de jaren steeds verder ontwikkeld.” Op dit moment is het Halloween Horror Feest in Movie Park Germany het grootste evenement van zijn soort in Europa. “We hebben een ongelovelijk sterk, ervaren en creatief Halloween-team. De eerste ideeën voor wat we tijdens ons jubileum in 2018 kunnen aanbieden liggen alweer op tafel. Daarbij is de laatste Halloweendecoratie nog niet volledig uit het park verdwenen.” Iets concreets wil hij natuurlijk niet verraden.

Star Trek™: Operation Enterprise

Hoewel het goede weer in oktober ook bijdroeg aan het succes van het Halloween Horror Feest in 2017, is het hoogseizoen in de zomer in de ruimste zin van het woord ‘verhagelt’. Het park had met talrijke weercapriolen te kampen. “De zomer was echt extreem wisselvallig en dat maakte ons het leven zwaar”, resumeert de bedrijfsleider. Onze gloednieuwe launch-coaster Star Trek™: Operation Enterprise heeft ongelooflijk veel bezoekers naar het park getrokken, maar het rijdt toch een stuk fijner als het niet constant in je gezicht regent”, zegt hij met een knipoog. Toch waren de reacties op de nieuwe attractie overweldigend. “Wanneer je vanaf het station kunt zien hoe de gasten applaudisserend van hun rit terugkomen is dat toch echt de mooiste bevestiging. We konden zowel doorgewinterde trekkies als ook de echte coaster-fans overtuigen. Dat is geweldig.”

60 hotels

In totaal sluit Movie Park Germany het seizoen met een licht plus qua bezoekersaantallen. “Ondanks het slechte weer in de zomer en dankzij het succesvolste Halloween Horror Feest allertijden hebben we een heel tevreden stellend seizoen 2017 gedraaid”, vat Backhaus het in één zin samen. “De tendens om twee dagen achtereen in het park door te brengen heeft zich ook doorgezet”, zegt Thorsten Backhaus met de blik op het huiseigen reisbureau Movie Park Holidays. “We hebben de samenwerking met hotels in de omgeving nog verder uitgebouwd en we kunnen onze gasten inmiddels de keuze uit bijna 60 hotels bieden.” Nu breekt voor het park de winterpauze aan. Movie Park Germany opent haar deuren voor het komende seizoen weer op 23 maart 2018.

Over Movie Park Germany

Onder het motto ‘Hoera, ik ben in de film!’ biedt Movie Park Germany zijn bezoekers sinds 1996 shows, attracties en evenementen rondom het thema film. Op een terrein van ca. 45 hectare kun je compleet opgaan in de filmwereld en de 40 verschillende attracties staan garant voor spanning, entertainment en adrenalinekicks. Duitslands grootste film- en attractiepark is een bijzondere belevenis voor jong en oud en heeft sinds 2006 het predikaat ‘OK voor kids-veiligheid voorop’ van de technische keuringsdienst TÜV NORD. Met het Nickland, een van de grootste NICK-themagebieden in de wereld, en zijn populaire tv-helden Spongebob en Patrick, Dora en Diego, Paw Patrol en de Teenage Mutant Ninja Turtles is het film- en attractiepark uiterst geschikt voor het hele gezin.