Review: Star Trek: Operation Enterprise

Een groot publiek kreeg al in mei 2017 toegang, maar sinds 14 juni 2017 is de achtbaan officieel geopend. We hebben het over de nieuwste aanwinst van Movie Park GermanyStar Trek: Operation Enterprise! De Star Trek achtbaan is 720 meter lang, 40 meter hoog en heeft een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Bijzonder: deze achtbaan heeft geen rond circuit. Je wordt vanuit het station op de track gereden met een soort liftsysteem. Daarna wordt je gelanceerd in een half pipe. Hoogste tijd dus om deze attractie, gebouwd door Mack Rides, uit te proberen. Rocky de Bever reisde daarom af naar Duitsland op 23 september 2017.

Onrides maken in attracties is in Movie Park Germany alleen bij hoge uitzondering toegestaan. Daarom plaatsten we een onride video, afkomstig van het Duitse pretpark zelf. Gelukkig mochten we wel offride filmen en video’s maken. Dat hebben we ons geen 2 keer laten zeggen. Bekijk alle foto’s onderaan deze pagina! Zoals in de bovenstaande video duidelijk wordt, is het geen lange achtbaan. Een compleet ritje duurt ongeveer 2 minuten en 24 seconden, maar in die tijd leg je slechts 720 meter af. Het is een kort maar krachtige achtbaan. De track bevat verschillende bijzondere elementen. Zoals een Immelmann, Heartline Roll, 100 graden Over-Banked Curve, 270 graden Helix en een Zero-G Roll. Mooie elementen die voor een leuke rit zorgen! De thematisering tijdens de rit is niet heel bijzonder. Er ligt uitsluitend grijs grind onder de track.

De thematisering in het Star Trek gebied in het pretpark en in de wachtrij is wel mooi gedaan. Bezoekers wanen zich in een heus opleidingscentrum. In dit centrum bevindt zich naast de achtbaan ook een winkeltje waarin Star Trek artikelen worden verkocht. De wachtrij is een ware beleving op zich. Als eerste zie je herkenbare objecten uit Star Trek voorbij komen. Dan mag je plaatsnemen in een capsule waarmee je vanaf aarde naar het commandocentrum van het Enterprise ruimteschip wordt gebracht. Daar legt een medewerker je de missie uit. Het commandocentrum is prachtig vormgegeven! Na de uitleg loop je verder naar de achtbaan. Vervolgens neem je plaats, klik je je gordel vast en kan de rit beginnen. Mooi om te zien dat alle medewerkers van de attractie kostuums uit Star Trek dragen.

Foto’s