Halloween 2017 in Europa-Park: Traumatica en nog veel meer

Europa Park logoDe herfst heeft zijn intrede gedaan en dat betekent dat in Europa-Park weer alles om Halloween draait! Tot en met 5 november 2017 kunnen bezoekers genieten van het bekende attractie-en showaanbod, Maar ook van extra Halloweenversieringen en -evenementen. De griezelweken in Europa-Park zijn geschikt voor jong én oud.

Grootste pompoen ter wereld

Ze kondigen zich al van verre aan: de koepel van de indoor-achtbaan Euro-Sat is dan omgetoverd tot de grootste pompoen ter wereld. De rest van het park is veranderd in een fabelachtig herfstlandschap. Hiervoor zorgen 180.000, pompoenen, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten en 3.000 balen stro. Voor kinderen is er een Halloweenplein met diverse activiteiten. Om kennis te maken met het fenomeen horrorhuis kunnen bezoekers (vanaf 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene) een kijkje nemen in de ‘Mijn van Hephaistos’. Voor de moedige kids is er in Engeland ook nog een parcours te volgen waarbij je ‘Jack’ tegen het lijf loopt. Zelfs in de keuken van het park is het thema doorgedrongen: bloedrode Vampier-secco, Halloween-pizza en natuurlijk pompoen-soep. Wil je spaghetti eten, dan bestel je gewoon ‘gebraden spinnenbenen’.

SPOOK ME! The Europa-Park Musical

Voorlopig staat voor de laatste keer “SPOOK ME” op de planken. Deze musical, welke inbegrepen is in de toegangsprijs, is gebaseerd op de figuren uit het Spookhuis dat zich sinds 1982 in het park bevindt. De musical vertelt het mooie verhaal over liefde, moed en vrijheid. In het Spookhuis van Europa-Park wonen de goede geesten die het leuk vinden om de gasten – de sterfelijken – te laten schrikken. Hier regeert koning Borbar, als koning van de geesten bezit hij de kracht om goede daden te verrichten. Zijn leven is echter in gevaar! Dankzij Lilly, een meisje uit de wereld van de sterfelijken, dat verliefd is op Tao, de zoon van Borbar, wordt deze laatste op het nippertje gered. Tao ondergaat vervolgens een magische verandering. De musical is te zien van 23 september tot en met 1 november 2017.

Het nieuwe horror-event ‘Traumatica’

Na sluiting van het park heeft Europa-Park voor de echt onverschrokkenen dit jaar iets nieuws: Traumatica. Dit horrorevent is de opvolger van de meermaals bekroonde Horror Nights. Traumatica vindt op 25 avonden plaats. Van 20 september tot en met 4 november 2017. Telkens op vrijdag en zaterdag. Op 1, 2, 15 en 22 oktober en alle dagen van 25 oktober tot en met 4 november (m.u.v. 2 november). Voor dit evenement zijn extra tickets nodig en geadviseerd wordt deze online te kopen. Op zaterdagen en in de periode 25 oktober – 4 november 2017 is er geen avondkassa. Op de site zijn ook combinatiekaarten met parkbezoek, Shoxter-kaarten voor een snelle toegang tot de horrorhuizen en toegangskaarten voor de Vampire’s Club te bestellen. De poorten gaan om 19.00 uur open, het evenement begint om 19.30 uur. Leeftijdadvies: 16+.