Rocky de Bever naar Zomer Nocturnes 2017 in Walibi Belgium

Walibi BelgiumOp zaterdag 12 augustus 2017 vond de laatste Zomer Nocturne in Walibi Belgium plaats. In het pretpark zouden zomerse acts te vinden zijn. Wij waren benieuwd. Daarom reisde Rocky de Bever af naar het Belgische Wavre. Het pretpark zou die avond tot 23.00 uur geopend zijn. Maar om 21.30 uur gingen de eerste attracties al dicht…

Aankomst en algemene indruk

Rocky de Bever bezocht het Belgische pretpark al meerdere malen. In de zomers van 2013, 2015 en 2016. Toen boften we elke keer opnieuw met het weer: volop zon en ruim 30 graden. Dat was deze keer anders. Het werd niet warmer dan 20 graden en het was de hele dag zwaar bewolkt. Bovendien regende het van tijd tot tijd. Om 09.30 uur kwamen we al aan in het pretpark. Toen was het redelijk druk op de parkeerplaats. Na de tassencontrole konden we een kaartje kopen bij de kassa. Een regulier toegangsticket aanschaffen bleek nog niet zo moeilijk. Maar toen we besloten om een Speedy Pass te kopen waren we zo een half uur kwijt. Volgens de website van Walibi Belgium konden we in elke shop van het pretpark aan een Speedy Pass komen. Dat bleek niet het geval. We werden een half uur lang, in gebrekkig Nederlands van het kastje naar de muur gestuurd.

Uiteindelijk werden we weer naar de reguliere kassa gestuurd. Daarvoor moesten we het pretpark weer uit. We kregen een stempel op de hand. Inmiddels was het al 10.00 uur geweest. Zucht… Bij de kassa kochten we een Speedy Pass van € 35,- per stuk. Toen dachten we dat het klaar was. Maar nee, we konden ons weer melden bij een balie in het pretpark. Daar hebben we nog eens 15 minuten in de rij gestaan. Uiteindelijk kregen we onze Speedy Pass. Met een Speedy Pass. kun je de hele dag in alle attracties, zonder in de wachtrij te staan. Alleen bij Pulsar niet: daar mag je maar 1x per dag de wachtrij overslaan. Om 10.15 uur stond er al een wachtrij van 40 minuten voor de achtbaan de Weerwolf. De Speedy Pass was voor ons daarom een goede koop. Zo haal je het maximale uit je dagje pretpark. Wij hebben er veel profijt van gehad: we hebben uren aan wachtrij overgeslagen!

Walibi Belgium een erg groen park. Bloembedden, veel grasvelden en hoge bomen sieren het park echt. De restaurants zijn stuk voor stuk keurig onderhouden en daarnaast ook nog eens sfeervol ingericht. Ook valt het op dat het park 2 kindergedeeltes heeft: eentje aan elke kant van het meer. Hierdoor zijn de bezetting en doorstroming in het park niet alleen beter. Ook worden de kindergedeeltes in het park veel beter bezocht. Zeker vergeleken met Walibi Holland. Daar is kindergedeelte Walibi Play Land uitgestorven op zowel drukke als rustige dagen. Over de rest van het park staan ook familieattracties verspreid dus er is voor ieder wat wils in dit gezellige familiepark! Daarnaast zijn er veel intense attracties te vinden. Er is dus voor iedereen wat wils. We zagen niet alleen grote groepen families in Walibi Belgium. Ook hebben we veel stelletjes en veel (jonge) vriendengroepen gezien. Walibi Belgium trekt dus veel verschillende soorten bezoekers aan. Dat is in Walibi Holland wel anders.

Attractieaanbod

Toen we onze Speedy Pass hadden konden we genieten van het dagje uit. In Walibi Belgium staan een paar attracties die ook in Walibi Holland staan. Deze attracties stammen veelal uit de Six Flags tijd. Tussen 2000 en 2004. Voorbeelden van dezelfde attracties zijn de topspin Buzzsaw, boomstamattractie Flash Back, achtbaan Cobra, zweefmolen de Wave Swinger en veel kinderattracties zoals Fibi´s Bubble Swirl en de Guitar Riff. Stuk voor stuk leuke attracties natuurlijk. De Cobra verveelt nooit en ook Flash Back is prachtig gethematiseerd. De lampjes aan het begin van de ride geven echt een extra dimensie aan de rit. Maar Walibi Belgium heeft ook veel unieke attracties zoals de familieattractie Gold River Adventure, darkride Challenge of Tutankhamon, de geweldig spannende 77 meter hoge Dalton Terror en rapid river Radja River.

Als klapstuk is er natuurlijk Psyké Underground! Een geweldige kort maar krachtige achtbaan met een mooi thema en leuke afwerking. Superleuke toevoeging voor dit park. De overkapping maakt deze achtbaan tot een uniek exemplaar. We hebben de achtbaan inmiddels al ruim 30 keer gedaan maar hij blijft gaaf. Psyké Underground is een historische aanwinst voor Walibi Belgium. De achtbaan staat al sinds 1982 in het pretpark. De nieuwste achtbaan van Walibi Belgium is ook niet mis. We hebben het natuurlijk over Pulsar! Deze waterachtbaan staat sinds 2016 in het park. Je moet niet bang zijn voor water als je hierin wilt. Je raakt behoorlijk doorweekt. In Pulsar wordt je gelanceerd tot 100 km per uur. Benieuwd naar onze mening over Pulsar? Bekijk onze review van 2016.

Programma Zomer Nocturnes

We waren speciaal voor de Zomer Nocturne afgereisd naar Walibi Belgium. Op de website lazen we dat er goochelaars en andere artiesten op zouden treden in het pretpark. Meer stond er niet vermeld. We dachten we krijgen daar wel een programma te zien met wie optreed op welke plek en hoe laat de shows beginnen. Niet dus. Er stond nergens in het park iets vermeld over de Zomer Nocturnes. Niemand wist hoe laat de acts begonnen en waar we ze konden bewonderen. Dan zelf maar op onderzoek uit. Tot een uur of 14.00 hebben we niks kunnen ontdekken. Daarna wel. We liepen op het plein bij de Dalton Terror en toen zagen we ineens, tussen de wandelende mensenmassa, een goochelaarsduo optreden. Dat was wel een raar gezicht. Ze stonden niet op een podium, terwijl het park meerdere podia telt. Daardoor vielen ze totaal niet op.

De act was ook erg snel voorbij. Nog voordat wij onze camera’s tevoorschijn hadden getoverd waren de goochelaars alweer vertrokken. We zagen kort daarna een dansgroep richting een podium lopen. We zijn ze achterna gelopen en toen hebben we gewacht. Ze hadden blijkbaar nog een warming up van 10 minuten nodig voor de show kon beginnen. Er volgde een dansje van circa 5 minuten en toen was het weer afgelopen. Dat waren alle shows die wij die dag gezien hebben. We kwamen de goochelaars nog een paar keer tegen op rare plaatsen in het park. Ook zagen we iemand rondlopen met een vogeltje op de schouder. Maar of dat een artiest was en wat diegene ging doen, daar zijn we niet achter gekomen. Kortom: een slecht gecommuniceerd programma. Dat was jammer.

Eindoordeel

Zoals we aan het begin schreven: we hadden geen geluk met het weer. Rond 19.00 uur begon het te hozen. Toen waren wij er ook wel klaar mee. Veel attracties gingen dicht, artiesten waren nergens meer te bekennen en bovendien hadden we dankzij onze Speedy Pass alle attracties al meerdere malen gedaan. Tijd om naar huis te gaan: we hadden immers nog een paar uur reizen voor de boeg. Dit jaar zie je ons niet weer terug in het Belgische attractiepark. We hebben alle attracties vaak gedaan, het personeel spreekt nauwelijks Nederlands en bovendien is het voor ons een hele reis. Maar desalniettemin blijft Walibi Belgium een leuk familiepretpark. Het is dat we zo’n eind uit de buurt wonen, anders waren we per jaar hier vaker naartoe gegaan. Rocky de Bever wacht met smart op het volgende seizoen!

Foto’s