Rocky de Bever op #Lekkergaan 2017 in Walibi Holland

Lekkergaan Walibi Holland9 augustus 2017 bezocht het team van Rocky de Bever het evenement #Lekkergaan in Walibi Holland. Dit festival staat volgens het Flevolandse pretpark in het teken van vriendschap, love, peace and happiness. #Lekkergaan vindt plaats op 19 & 26 juli + 2, 9, 16 & 23 augustus 2017 vanaf 15.00 uur tot 23.00 uur. Tijdens het evenement wordt er op verschillende podia house, techno en R&B gedraaid. Ook serveren foodtrucks hapjes en drankjes in het food court. Daarnaast staan de hippiemarkt en een waarzegster. De helderziende Dileila Theunisz beantwoordt tegen betaling vragen van voorbijgangers. Elke editie is er een samenwerking met stage hosts zoals Fiesta Macumba, Please Don’t Tell, Huisfissa en Hitjesgolf. #Lekkergaan is de opvolger van de evenementen Summer Vibez en de Summer Nights.

Podia en artiesten op #Lekkergaan

Op de avond dat wij naar het pretpark in Biddinghuizen afgereisd waren, traden er op de mainstage 6 artiesten op. De mainstage ligt voor het reuzenrad. Om 15.00 uur trapte Many More af, gevolgd door Team Hitjesgolf om 16.30 uur. Om 18.00 uur was het podium voor Julian Jermain & Rody G. Jayhem trad tussen 20.00 uur en 21.30 uur op, Gio tussen 21.30 uur en 22.00 uur. De avond werd tussen 22.00 uur en 23.00 afgesloten door Breakfast. Helaas allemaal namen die ons niet zoveel zeggen. De muziek op de mainstage was helaas ook niet zo onze smaak. Maar wij behoren misschien ook niet meer tot de doelgroep die Walibi Holland voor ogen heeft. Er waren nog 2 andere podia in het park te vinden: op het plein bij de Excalibur en de pizzahut en tussen restaurant Haciënda en de Space Shot. Bij beide podia was het uitgestorven. DJ’s draaiden muziek, maar er was geen publiek te bekennen.

Bezoekers worden DJ voor 30 minuten

Op het podium bij de Excalibur staat het 30 Mintues of Fame podium. Hier kunnen bezoekers van het pretpark een half uur lang zelf voor DJ spelen. Op het moment dat wij er kwamen was er wel iemand muziek aan het draaien, maar er was niemand op de dansvloer. In de wachtrijen van de attracties en op de terrassen was het wel vol. Dat is jammer, dat zagen we helaas bij elk podium op de avond van ons bezoek. We vragen ons sterk af of bezoekers nog wel zitten te wachten op dit soort evenementen in Walibi Holland. We zien namelijk dat het elk jaar bij zomerse evenementen rustiger wordt, zeker bij de podia. Belangstellenden voor de 30 Minutes of Fame konden zichzelf en een vriend(in) taggen in een Facebookbericht van Walibi Holland. Als je door het park werd uitgekozen om te mogen draaien, kreeg je 2 toegangskaarten gratis. Het maakt volgens het pretpark niet uit wat voor muziek je komt draaien. Als je mag komen, niet je USB-stick met muziek vergeten natuurlijk!

Eindoordeel

Om eerlijk te zijn: wij kwamen rond 18.00 aan in het park en voor 20.00 uur zaten we al in de auto voor de terugreis. Wij hebben ons deze avond niet vermaakt zoals dat bij voorgaande zomerfestivals van Walibi Holland het geval was. De Summer Nights zijn bij ons toch altijd favoriet gebleven. Leuke spelletjes en activiteiten in combinatie met attracties en een prachtige slotshow van vuurwerk. Dat verstaan wij onder een avond zomers genieten in een attractiepark. Daar hoeven geen harde muziek of foodtrucks aan te pas te komen. Geef ons maar een stormbaan of een zangwedstrijd. We vinden het jammer dat Walibi Holland laatste jaren steeds meer inzet op tieners en minder op families. Voor kinderen is er niets leuks meer te doen op een dag als deze. De kinderattracties zijn maar beperkt open en de muziek is veel te hard. Normaal gesproken zien we toch veel families in het pretpark terug. We zijn benieuwd hoe Walibi Holland het zomerfestival volgend jaar laat uitpakken.

Foto’s #Lekkergaan