Avonturenpark Hellendoorn opent nieuwe attractie het Drakennest

Avonturenpark Hellendoorn12 april 2017 opende Avonturenpark Hellendoorn haar nieuwe attractie: het Drakennest. Kinderen van Stichting het Vergeten Kind durfden het aan om als eerste plaats te nemen in deze een Disk’o Coaster van de Italiaanse bouwer Zamperla. Na het gezamenlijk aftellen en gevaarlijk ogende vuurexplosies, begon het DrakenNest heen en weer te wiegen en te draaien. Vanaf zaterdag 15 april 2017 is de attractie voor alle bezoekers die het aandurven geopend! Avonturenpark Hellendoorn heeft met het Drakennest een primeur in huis gehaald: een soortgelijke attractie is namelijk nog niet in Nederland te vinden. De Disk’o Coaster is overgenomen van het Spaanse attractiepark Isla Magica. Zij hadden ruimte nodig voor uitbreiding voor hun waterpark. Voor het Avonturenpark is het de eerste grote, nieuwe attractie sinds de opening van slidepark Aqua Ventura in 2013. 

Achtergrondverhaal Drakennest

Het bijbehorende verhaal gaat over een gewetenloze, slechte vrouwelijke draak. Deze hebzuchtige, meedogenloze Hellendra woont aan de rand van Avonturenpark Hellendoorn. Ze gaat regelmatig op rooftocht. Daarbij zoekt ze naar gouden kostbaarheden voor haar gouden schatverzameling. Hellendra lijkt niet te stoppen. Zelfs de dapperste ridders heeft ze verslagen. Om Hellendra tot bedaren te brengen, hebben mensen uit de omgeving een machine onder haar nest met eieren gebouwd. De machine laat het nest wiegen, zodat de eieren sneller uitkomen en de jonge draken getemd kunnen worden. De ride is uitbundig gedecoreerd met draken, rotspartijen en bijvoorbeeld zwaarden van verslagen ridders.

Specificaties nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn

Een Disk’o is een ronddraaiende schijf in een halfpipe. De schijf draait rond om zijn as terwijl hij van links naar rechts op de rails in de halfpipe beweegt. Passagiers nemen plaats op zitjes op de ronddraaiende schijf. Ze zitten met hun gezicht naar buiten gericht terwijl de attractie ronddraait. Per ritje kunnen in de nieuwe attractie 24 personen mee. De capaciteit van de nieuwe attractie zal op zo’n 600 personen per uur komen te liggen. Avonturenpark Hellendoorn krijgt een kleine variant van deze attractie. Er zijn ook grotere varianten, met een soort dubbele halfpipe, te vinden. De dichtstbijzijnde staat in Movie Park Germany en draagt de naam Crazy Surfer.

Samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind

De opening van het Drakennest betekent ook de start van een mooie samenwerking tussen Avonturenpark Hellendoorn en Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Samen met Avonturenpark Hellendoorn geven zij kinderen de mogelijkheid om een dag lang op avontuur te gaan in het park. 4 jaar lang zal Avonturenpark Hellendoorn de stichting 250 toegangstickets ter beschikking stellen om kinderen een mooie dag te bezorgen. Zodat zij zich onder kunnen dompelen in alle avonturen die het park te bieden heeft en van de unieke, nieuwe attractie mogen genieten!