Katrina vs. Six Flags New Orleans: Batman: The Ride

Six Flags New Orleans LogoHet is al ruim 11 jaar geleden dat Six Flags New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina de deuren moest sluiten: 21 augustus 2005 was het park voor het laatst open. Na bijna 11 jaar lijkt een groep onder de naam ‘Jazzland’ toestemming te krijgen het park weer op te mogen bouwen. 14 februari zal bekend worden of hun plannen doorgang gaan vinden. Om daar alvast een voorschot op te nemen publiceren we 9 weken lang een nieuwe ‘Uit de oude doos’. Daarin kijken wat er gebeurd is met de achtbanen in het park na Katrina. De laatste drie specials zoomen we dieper op het park in. Batman: The Ride is een omgekeerde achtbaan die door Bolliger & Mabillard is gebouwd. De achtbaan is het standaard Batman model wat in diverse attractieparken over de gehele wereld is gebouwd. Batman: The Ride is 820 meter lang, 32 meter hoog en heeft een topsnelheid van ruim 80 kilometer per uur. De achtbaan heeft twee treinen waarin 28 personen per trein kunnen plaatsnemen. Met een rit tijd van en kleine twee minuten ligt de capaciteit op 1400 personen per uur.

Gambit (1995 tot 2002)

Batman: The Ride opende niet oorspronkelijk in Six Flags New Orleans. Maar is in 1995 gebouwd in het Japanse attractiepark Thrill Valley onder de naam Gambit. Nadat dit park in 2002 haar deuren sloot kocht Six Flags de baan om het in Six Flags New Orleans te heropenen.

Batman: The Ride (2003 tot 2005)

Nadat Six Flags de Gambit uit Thrill Valley gekocht heeft werd de achtbaan verplaatst naar het net door Six Flags aangekochte Jazzland om net als Six Flags New Orleans te openen in 2003. Six Flags gooide de achtbaan in een standaard Batman-thema jasje. Na orkaan Katrina besloot Six Flags al heel snel dat Batman: The Ride als één van de grootste attracties van het park moest worden overgeplaatst naar Six Flags Fiesta Texas.

Goliath (vanaf 2008)

Batman: The Ride werd gedurende 2007 uit elkaar gehaald en in stukken verplaatst naar het 400 kilometer verderop gelegen Six Flags Fiesta Texas. Hier werd de achtbaan begin 2008 heropend als Goliath. Het Batman-thema heeft plaatsgemaakt voor vrijwel geen theming. Want op een aantal grote borden met Goliath na heeft de achtbaan geen mooi thema gekregen.