Katrina vs. Six Flags New Orleans: Road Runner’s Express

Six Flags New Orleans LogoHet is al ruim 11 jaar geleden dat Six Flags New Orleans na de verwoestende orkaan Katrina de deuren moest sluiten: 21 augustus 2005 was het park voor het laatst open. Na bijna 11 jaar lijkt een groep onder de naam ‘Jazzland’ toestemming te krijgen het park weer op te mogen bouwen. 14 februari zal bekend worden of hun plannen doorgang gaan vinden. Om daar alvast een voorschot op te nemen publiceren we 9 weken lang een nieuwe ‘Uit de oude doos’. Daarin kijken wat er gebeurd is met de achtbanen in het park na Katrina. De laatste drie specials zoomen we dieper op het park in. Bekijk na de klik snel de editie over de achtbaan Road Runner’s Express!

Road Runner’s Express (2000 – 2005)

De Road Runner Express is een standaard Junior Coaster van het Nederlandse bedrijf Vekoma. Het betreft het 207 meter lange model. Deze bereikt de hoogte van bijna negen meter en snelheden van 35 kilometer per uur. De Road Runner Express was één van de attracties die tegelijkertijd met Jazzland opende. De achtbaan werd in 2000 nog Rex’s Rail Runner genoemd maar dit werd in 2003 veranderd omdat Six Flags de beschikking heeft over de Warner Brothers licentie en dus de Looney Tunes introduceerde, waarbij de Rex’s Rail Runner werd omgedoopt naar Road Runner’s Express.

Road Runner’s Express (vanaf 2011)

De Road Runner’s Express heeft relatief goed orkaan Katrina doorstaan en was daarmee direct één van de kanshebbers om verplaatst te worden. Toch duurde het tot 2009 voordat de achtbaan uit elkaar gehaald werd, en werd overgeplaatst naar Six Flags Magic Mountain. Hier werd de achtbaan in 2011 weer opgebouwd en geopend voor het publiek. De naam is opvallend genoeg hetzelfde gebleven. Ook in Six Flags Magic Mountain blijft de naam Road Runner’s Express en heeft de achtbaan een Looney Tunes thema.

Road_Runner_Express_-_Six_Flags_Magic_Mountain