Review: Avonturenpark Hellendoorn 80 jaar en nog steeds populair

Avonturenpark Hellendoorn 80 jaarOp 17 augustus vond de laatste zinderende zomeravond van 2016 plaats in Avonturenpark Hellendoorn en Rocky de Bever was erbij! In 2014 waren we voor het laatst bij de zinderende zomeravonden aanwezig, in 2015 hebben we deze dagen helaas gemist. Daarom nu de herkansing en wel in het jubileumjaar van het park. Avonturenpark Hellendoorn bestaat namelijk in 2016 80 jaar! Ter ere van dit jubileum werd er ook een nieuwe stuntshow opgevoerd: de Magische Maya Tempel.

Aankomst en algemene indruk

We waren iets over tienen aangekomen bij de parkeerplaats, daar krioelde het direct al van de auto’s. In een lange rij begaven we ons traag naar een parkeerplek. Uiteindelijk waren we rond elven in het park. Daar was het ook erg druk en we besloten even een rondje te lopen. De wachtrijen waren enorm: dit moet een van de drukste dagen van het seizoen zijn geweest voor dit attractiepark. Hellendoorn heeft over het algemeen niet heel erg lange wachtrijen en daar is het park ook niet op gebouwd. Vele wachtrijen puilden uit en slingerden over de looppaden heen. Maar dat mocht onze pret niet drukken. Het weer was heerlijk en het park is en blijft naar onze mening gezellig ondanks de grote drukte. Het is een attractiepark met voor iedereen wat wils. We zagen daarom heel veel gezinnen met kinderen van alle leeftijden in het park, samen met grootouders. Het park is met name geschikt voor jongere kinderen en niet voor tieners. Er staan namelijk geen grote thrillrides, maar er is wel een prachtig parkgedeelte voor peuters en kleuters. Toch wisten de tieners zich in het park uitermate goed te vermaken. Vooral het slidepark, het waterpark, bleek erg in trek.

Attractieaanbod

Voor de allerkleinsten is er Dreumesland. Daar staan kinderattracties zoals een draaimolen, vliegtuigjes, zwanenmolen, klein reuzenrad en een truckersbaan. Het is een waar paradijs voor kinderen, het is er niet te druk en je hoeft niet lang te wachten. Alle attracties zien er stuk voor stuk goed uit en ze zijn mooi onderhouden, met name de draaimolen ziet er prachtig uit. Voor de rest staan er in het park gezinsattracties als een zweefmolen, schommelschip, monorail, oldtimers en een hele grote glijbaan waar je op rieten matjes vanaf kan zoeven. Ook deze attracties zijn in goede staat en boden menig bezoeker plezier. Het zijn niet de modernste attracties maar Avonturenpark Hellendoorn is zuinig op haar attracties en onderhoudt ze goed. Dat zie je direct terug. Ook is er de achtbaan Donderstenen, een rondvaart genaamd The Jungle Monster en een dinosaurusmonorail waarbij je zelf moet trappen. Ouders met wat grotere kinderen zullen waterattracties als de prachtig aangelegde Sungai Kalimantan en de schone Wild Waterval weten te waarderen. Het water in de Wild Waterval ruikt fris en ziet er schoon uit, iets dat je in Nederland helaas weinig tegenkomt in attractieparken. Voor durfals waren er attracties als de achtbaan Tornado, ondergrondse achtbaan Rioolrat, een Topspin en een Enterprise.

Shows en Entertainment

Dit jaar heeft Avonturenpark Hellendoorn nieuwe shows die in het park draaien plus een speurtocht. Zo hebben Kareltje en Jasmijn een nieuwe show in het Gouden Theater. Kareltje en Jasmijn zijn beste vrienden. Kareltje is een vrolijke kok die gek is op taarten. Jasmijn is eigenaresse van Hotel 999 en heel stoer en sterk! In de show ‘Kareltje & Jasmijn en het 80 jarig geheim’ tot de ontdekking dat het Avonturenpark al 80 jaar bestaat door een groot geheim. Natuurlijk willen Kareltje & Jasmijn erachter komen wat dit geheim is en ze gaan op onderzoek uit. Vanwege het 80-jarige jubileum was er een speurtocht in het park. Overal stonden borden met leuke weetjes en oude foto’s. Ook was er een high dive show te zien in het park op de locatie waar in 2014 de Clown City Stuntshow te zien was: de Magische Maya Tempel. Duik in de wereld van avonturiers, ongelooflijke hoogtes en gevaarlijke stunts. Wat een show was dat! Ondanks dat hetzelfde decor als van voorgaande jaren gebruikt werd, is er toch een nieuwe en creatieve inrichting gegeven aan de show. Het decor is mooier en sfeervoller dan voorgaande jaren, de stunts waren goed en de kostuums vonden we ook beter. De enthousiaste presentator maakte het plaatje compleet. Vanwege de populariteit werd de show 5x opgevoerd! Om 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 en 20.00 uur.

Eindoordeel en foto´s

Na een dagje vertoefd te hebben in het attractiepark kunnen we wederom zeggen dat wij ons vermaakt hebben. Avonturenpark Hellendoorn is wel echt een park voor gezinnen waarvan de kinderen niet ouder zijn dan een jaar of 15. We hebben tijdens ons bezoek ook voornamelijk gezinnen gezien, stelletjes zonder kinderen hebben we nauwelijks gespot. Wel leuk om te zien dat er steeds meer opa’s en oma’s Avonturenpark Hellendoorn ook weten te vinden. Echte thrillrides en grote achtbanen zijn hier niet aanwezig maar dat hoeft van ons ook niet, het is er simpelweg gewoon niet het park voor. De sfeer is gemoedelijk en rustig en dus niet geschikt om de thrillseekers onder ons te pleasen. Op Zoover krijgt Avonturenpark Hellendoorn dit jaar een 8,1. Wat ons betreft is het park dit cijfer meer dan waard!