Sluitingsdatum Thunder Loop Slagharen bekend

SlagharenNa enkele weken wachten komt Attractie- & Vakantiepark Slagharen vandaag, op 25 juli 2016, met letterlijk baanbrekend nieuws naar buiten. De sluitingsdatum van de klassieke achtbaan Thunder Loop is bekend. Op zondag 2 oktober 2016 maakt de bijna 40 jaar oude achtbaan het laatste ritje. Op die dag kan ook afscheid worden genomen van Nederlands eerste achtbaan met een looping. Het is verdrietig nieuws voor de fans, toch probeert het park er een bijzonder en mooi afscheid van te maken. 

Afscheidsactiviteiten

Wat Slagharen precies van plan is, is nog niet bekendgemaakt. Directeur Wouter Dekkers gaf in het verleden al aan dat hij een slaapfeestje rondom de Thunder Loop wel zag zitten. Of het verloten van kaartjes waarmee fans op de achtbaan kunnen lopen. Ook wordt er nu gespeculeerd over abseilen vanaf de rollercoaster, of het veilen van de onderdelen. Het zou natuurlijk zonde zijn als alles zomaar op de schroothoop belandt. Het park adviseert de fans om de sociale media vooral in de gaten te houden. Daarop zou meer bekend worden gemaakt over de afscheidsactiviteiten rondom de Thunder Loop.

Stiller, hoger en spectaculairder

Na jaren speculeren kunnen fans  zich verheugen op een nieuwe achtbaan. De thrillride, die op de plaats van de Thunder loop zal verreizen, wordt geopend in het voorjaar van 2017. De nieuwe achtbaan is stiller, hoger en spectaculairder dan de huidige Thunder Loop. “Eindelijk is het zover en kunnen wij vol trots vermelden dat wij een nieuwe en spectaculaire achtbaan gaan openen in het voorjaar van 2017.” vertelt een opgetogen directeur Wouter Dekkers. De achtbaan komt op de plaats van de Thunder Loop en het grasveld dat er voor ligt. De baan is stiller, hoger en spectaculairder dan de huidige achtbaan, maar meer wil Dekkers er niet over kwijt. Het icoon “Thunder Loop” of beter bekend als “Looping Star” zal in 2016 haar laatste rondjes rijden. Miljoenen bezoekers van het attractiepark hebben een ritje gemaakt, waaronder ook bekende Nederlanders zoals Linda de Mol. Het voormalige Ponypark Slagharen was het eerste attractiepark in Nederland waar je in een achtbaan over de kop ging.

Stijgende onderhoudskosten

Het besluit om dit najaar afscheid te nemen van de Thunder Loop is genomen op basis van de stijgende onderhoudskosten voor nu en de komende jaren. Daardoor is het bedrijfseconomisch aantrekkelijker geworden om te investeren in een nieuwe achtbaan. De baan is ontworpen door Anton Schwarzkopf, als mobiele achtbaan voor Duitse kermissen. Na de introductie in Duitsland kon Nederland niet achterblijven. Slagharen had in 1979 de primeur met deze bijzondere achtbaan welke door prof. mr. Pieter van Vollenhoven geopend werd. In lijn met andere recente investeringen zal ook deze attractie gethematiseerd worden naar het Wilde Westen in Amerika van rond 1850.

Dure verfbeurt

De Thunder Loop zorgde al eerder voor problemen. Helaas kwam de attractie in 2014 niet meer door de veiligheidskeuring, zoals eerder door het park ook al was voorspeld. Daarom werd de achtbaan op 3 november 2014 gesloten. ‘Wij moeten in ons achterhoofd houden dat deze oude dame in de laatste levensfase is gekomen en dat wij langzaam maar zeker afscheid moeten gaan nemen van een icoon.’ aldus de directie halverwege het seizoen van 2014. Dat moment van voorgoed afscheid is nu misschien aangebroken. Opmerkelijk is is het feit dat Slagharen de coaster in 2014 seizoen nog een dure verfbeurt heeft gegeven.