Nederlandse attractieparken spannen zich in voor Het Vergeten Kind

JulianatorenIn Nederlandse opvanglocaties verblijven momenteel zo’n 38.000 kinderen. Deze kinderen zitten de zomerweken letterlijk uit. Door teruglopende subsidies van de overheid, is er voor de opvanglocaties steeds minder budget beschikbaar. Een uitje voor de kinderen zit er daarom jammer genoeg niet in tijdens de zomermaanden. De zomervakantie kan dan erg lang duren.

640 toegangsbewijzen

Daar willen de attractieparken in Nederland verandering in brengen. Walibi Holland bijt bijvoorbeeld het spits af. In de week van 18 juli 2016 stelt het park 640 toegangsbewijzen beschikbaar voor de ‘vergeten kinderen’ uit de opvanglocaties. Daarnaast krijgen de kingeren een workshop hiphop. Directeur Daphne Schreuder van Het Vergeten Kind vertelt ‘In samenwerking met onder meer het supertoffe Walibi Holland, ons team vrijwilligers en onze BN’ers als ambassadeurs, gaan we deze zomer met duizenden kinderen op pad. Een dagje naar buiten en lekker spelen, om voor héél even alle zorgen te vergeten. Wij zijn ontzettend dankbaar dat Walibi Holland en de andere meewerkende parken onze Zomertour 2016 mogelijk maken.”

Zomertour 2016

Walibi Holland is dus niet het enige park dat komende zomer aangedaan wordt door kinderen uit opvanglocaties. In de maanden juli, augustus en september gaat de Zomertour 2016 van Het Vergeten Kind langs Drievliet in Den Haag, de Linneaushof in Heemstede, Outrex in Goirle, Aqua Zoo Friesland in Leeuwarden, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Julianatoren in Apeldoorn, Mondo Verde in Landgraaf en Attractie& Vakantiepark Slagharen. Wil je weten wat Het Vergeten Kind nog meer organiseert? Kijk dan verder op de website.

Het Vergeten Kind