Dolfinarium wil nieuw waterpark openen

Logo DolfinariumHet Dolfinarium in Harderwijk heeft vergevorderde plannen voor de bouw van een groot waterpark, met een aparte ingang. Het park wil in de zomer van 2017 de eerste fase al afgerond hebben, bevestigt directeur Bert van de Hoef. In het waterpark wil het Dolfinarium glijbanen en wildwaterbanen openen. Het park wil een concept, ongeveer gelijk aan het slidepark van Avonturenpark Hellendoorn, neerzetten. Bezoekers moeten wel een apart toegangskaartje voor het waterpark kopen. Van de Hoef bevestigt dat de fase van de tekentafel voorbij is en dat men zich nu buigt over benodigde vergunningen. Momenteel vinden er daarover gesprekken met de gemeente Harderwijk plaats. Van de Hoef hoopt dat de bouw in 2016 nog van start kan gaan. 

Nieuwe attracties

Het Dolfinarium heeft sinds begin 2015 een nieuwe eigenaar: het Spaanse Aspro Parks. Volgens Van de Hoef is dat de aanleiding voor de nieuwe uitbreidingen. De vorige eigenaar, de Franse Compagnie des Alpes, wilde vooral dat het Dolfinarium een dierenpark was. De nieuwe eigenaar wil meer focussen op een combinatie van dieren en attracties. Om welke attracties het precies gaat maakt de directie nog niet bekend. Wel verklapte Van der Hoef tegenover de Stentor dat de grootste glijbaan minimaal 10 meter hoog wordt. Het waterpark wordt gerealiseerd op Wally’s Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum. Wij wachten in spanning af!