Review Rocky de Bever Julianatoren 2016

JulianatorenOp zaterdag 9 april 2016 heeft het team van Rockydebever.nl weer een pretparkbezoek aan de Julianatoren gebracht. Een park dat ons van vorig jaar bij is gebleven als kleinschalig maar toch knus en kindvriendelijk. Vorig jaar bezochten we het park een maandje eerder. De review van vorig jaar kun je hier lezen. Ben je benieuwd naar de review van de Julianatoren in 2016? Lees dan snel verder!

Algemene indruk

Vorig jaar waren we op een extra openingsdag aanwezig, het was toen extreem rustig in het park dus we hadden zat plek om te parkeren. Deze keer was dat anders. We arriveerden pas aan het begin van de middag en ondanks dat het volgens de website erg rustig was, vonden wij het parkeerterrein toch behoorlijk vol. Er konden nog zat auto’s bij, maar we vragen ons af hoe de situatie is al het echt druk is. De Tv-serie en de merchandise van de Julianatoren zijn namelijk erg succesvol en ook op Facebook heeft het park veel volgers. Enfin, we gingen naar binnen en de medewerkers bij de ingang waren weer even hartelijk als vorig jaar. Dat maakt je dag direct al goed.

Attractieaanbod

In het park staan geen thrillrides of andere heftige attracties voor volwassenen. Het is een echt familiepark met gedateerde maar wel ontzettend leuke attracties. De blikvanger is natuurlijk de achtbaan Jul’s Rollerskates. De baan is al sinds 1993 in werking maar deze klassieker blijft een publiekstrekker. Ook vonden wij de disco botsauto’s, de helikopterbaan en de tollende muis erg leuk. En uiteraard blijven het reuzenrad, de dinotour en de Batmouse-vlucht ook geweldige en unieke attracties. Voor de kleinere kinderen is er een gebied aan het begin van het park. En achterin het park ligt nog een prachtige skelterbaan verscholen in het bos. Daarnaast zijn er nog diverse waterattracties om af te koelen als het mooi weer is. Kortom: hier is voor ieder wat wils!

Nieuwe show? Nieuw theater!

Vanaf 27 maart is de nieuwe show Jul & Julia en het Spannende Safari Avontuur te zien in een compleet nieuw theater. Tijdens deze show wordt mevrouw Suikerspin geprikt door een mug en Jul, Julia en meneer Kaasgaaf moeten haar redden. Het is niet zomaar een mug: van deze muggenbeet val je in een diepe slaap waar je nooit meer uitkomt. Gelukkig bestaat er een plant die de beet kan genezen, maar dan moet je de plant wel opeten voor dat je in slaap bent gevallen. De plant groeit middenin de jungle en daar gaan Jul, Julia en meneer Kaasgaaf samen met de kinderen op zoek. Tijdens de show wordt er gedanst en gezongen met de kinderen. Wij verklappen niet meer, maar we vonden het een hele leuke show in een prachtig nieuw theater.

Nette staat

Het park komt op ons over al schoon, overzichtelijk, knus, kindvriendelijk en kleurrijk. Dit komt omdat alle attracties goed onderhouden zijn. Zelfs het spookslot, een van de oudste attracties van het park, ziet er nog prachtig uit. Dit is een park waar iedereen respect voor heeft, het bestaat immers al sinds 1910 toen de toenmalige uitkijktoren ‘Prinses Julianatoren’ opende. Vele generaties hebben hier inmiddels al genoten van de attracties in het kleinschalige maar knusse park. Het park ligt prachtig in de natuur, kinderen kunnen naar hartenlust ravotten maar omdat het park overzichtelijk is opgebouwd verlies je als ouder je kind niet snel uit het oog.

100.000 Facebookvrienden

Het park is, als je het ons vraagt, in twee jaar erg populair geworden. In 2014 koos het park voor een restyling van de parkmascottes torenmuis Jul en zijn vriendinnetje Julia. Het park zet een geheel nieuwe merchandiselijn en ook een Tv-serie bij Telekids op poten. De personages meneer Kaasgaaf, directeur van het park, en mevrouw Suikerspin, werkneemster in de Julianatoren doen ook intrede in het park en in de Tv-serie. De nieuwe personages en de serie doen het erg goed. Ook op sociale media is het park erg actief, de grens van 100.000 Facebookvrienden is onlangs bereikt. Alles is zo professioneel aangepakt, ga vooral zo door Julianatoren!

Eindoordeel

De Julianatoren is een park voor kinderen vanaf twee jaar tot een jaar of twaalf die samen met hun ouders en/of grootouders een gezellig dagje uit willen beleven. Er is volop te doen zowel qua attractieaanbod als shows en entertainment. Het eten en drinken is van goede kwaliteit en de restaurants zijn zelfs voorzien van een apenkooi waarin kinderen kunnen spelen. Qua entreeprijzen is het park niet goedkoop maar ook niet duur. Betalen aan de kassa kost 21, 95 per ticket en online 19,95 euro per ticket. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Wij geven dit park dit jaar een 8. Het park is netjes onderhouden, het entertainment is van betere kwaliteit en het nieuwe theater is werkelijk een schitterende toevoeging voor het park. Het was weer een geweldig uitstapje!

Onze foto’s