Ferrari World Abu Dhabi krijgt drie nieuwe achtbanen

Ferrari World Abu Dhabi logoIn Abu Dhabi bevindt zich het indoor attractiepark Ferrari World waar nu nog maar twee spectaculaire achtbanen, namelijk de Formula Rossa en de Fioriano GT Challenge staan. Vanaf 2016 gaat daar verandering in komen. Dan komen er maar liefst drie nieuwe achtbanen en vijf andere attracties in het park bij. Daarmee komt het aantal achtbanen op vijf te liggen. En deze drie nieuwe achtbanen zijn beslist niet voor doetjes! Ferrari World slaat namelijk de handen ineen samen met de Canadese firma Dynamic Attractions en de welbekende Zwitserse firma Intamin. Intamin is ook bekend van bijvoorbeeld de Goliath in Walibi Holland. Wereldwijd hebben ze nog veel meer prachtige achtbanen gebouwd. ’s werelds snelste achtbaan Kingda Ka in Six Flags Great Adventure is ook van Intamin.

Mission Ferrari
De eerste achtbaan die opengaat draagt de naam Mission Ferrari. Deze achtbaan wordt 541,8 meter lang en krijgt een topsnelheid van rond de 70 km per uur. Het wordt de een eerste prototype van de zogeheten SFX-achtbaan, ontwikkeld door Dynamic Attractions. Het is een kruising tussen een achtbaan en een darkride. De baan bevat bijzondere elementen zoals een verticale trackdrop, tilt, gyro table en een zijwaartse slide. Ook worden op vijf diverse plekken in de baan LSM-lanceringen aangebracht. Hierdoor halen de zes treintjes de topsnelheid van 72 km per uur. Bekijk hieronder het promotiefilmpje van een SFX-achtbaan om een goed beeld te krijgen van hoe zo’n achtbaan eruit ziet.

Flying Aces
De tweede te openen achtbaan gaat Flying Aces heten. Ferrari World Abu Dhabi begint dit jaar aan de bouw van deze achtbaan, welke ergens in 2016 opent. De Flying Aces zal niet een maar twee wereldrecords gaan breken! De nieuwe achtbaan, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, zal de steilste drop ter wereld hebben. Daarnaast zal de achtbaan de hoogste looping ter wereld krijgen, eentje van maar liefst 52 meter hoog. De achtbaan is geïnspireerd op de Italiaanse graaf Francesco Baracca, een beroemde Italiaanse piloot uit de jaren 1900. Enzo Ferrari nam van deze legendarische persoon het bekende logo met het paard over. De achtbaan, die helemaal in het teken zal staan van het vliegtuig van meneer Baracca, zal naar verwachting bezoekers van over de hele wereld trekken. Tijdens de achtbaanrit moeten de bezoekers het gevoel krijgen een vlucht te maken in een vliegtuig.

Intamin Shuttle Coaster
De derde achtbaan die opent, is er eentje van Intamin. Deze baan gaat ook in 2016 open. Het wordt een shuttle coaster waarvan de naam nog niet bekend is. De achtbaan zal indoor gebouwd worden. Bij een shuttle coaster legt het treintje geen volledig rondje af, maar volgt het treintje het parcours voor-en achterwaarts om te eindigen waar het begon. Een voorbeeld van een shuttle coaster is de Psyké Underground in Walibi Belgium.

Formula Rossa
Om dit nieuwsbericht nog een leuke uitbrander te geven, staat hieronder nog een onride filmpje van de Formula Rossa klaar. De Formula Rossa is sinds 4 november 2010 ‘s werelds snelste stalen achtbaan. Hij gaat maar liefst 240 k/m per uur, is 53 meter hoog en 2,2 km lang. Intamin heeft hem gebouwd. Met behulp van een hydraulisch lanceersysteem en een soort katapult wordt de trein in maar liefst vijf seconden naar de topsnelheid van 204 k/m per uur gebracht. Het katapultelastiek trekt de trein razendsnel vooruit, dezelfde techniek wordt ook gebruikt om vliegtuigen op vliegdekschepen te helpen opstijgen. Omdat de achtbaan zo snel gaat en omdat hij in de woestijn staat, ja daar waar allerlei insecten en andere beesten rondvliegen, zijn de bezoekers genoodzaakt om een veiligheidsbril te dragen gedurende de rit. De rit op de Formula Rossa duurt anderhalve minuut.