Walibi Holland toont wachttijden en mag vaker tot later openblijven

Walibi Holland logoAttractiepark Walibi Holland toonde al een tijde de wachttijden bij enkele attracties in de officiële Walibi-app. Sinds kort vertoont het park ook wachttijden op televisieschermen in het park. Zo weten bezoekers precies hoe lang ze bij welke attractie moeten wachten. De wachttijden voor de achtbanen en thrillrides staan vanaf vandaag op grote digitale schermen verspreid over het pretpark. In souvenirwinkels en restaurants zijn de schermen voor de bezoekers die geen gebruikmaken van de Walibi-app te bekijken.

Maar er is meer nieuws uit Walibi Holland. Het park heeft namelijk een nieuwe vergunning weten te bemachtigen. Met deze nieuwe vergunning mag Walibi Holland voortaan 30 dagen per jaar tot ’s avonds laat geopend zijn. Het attractiepark hoeft dan pas om 23.00 uur te sluiten. Met de oude vergunning was laat openblijven toegestaan op slechts achttien dagen. Er zijn met de komst van de nieuwe vergunning dus twaalf extra om evenementen en optredens te in het park en op het nabij gelegen evenemententerrein. Bezwaren van omwonenden en omliggende gemeenten zijn door de rechter afgewezen.

Omwonenden hadden tegen de omgevingsvergunning geprotesteerd omdat ze bang waren voor meer verkeershinder en geluidsoverlast. De directie van Walibi Holland hield juist vol dat de nieuwe vergunning een verbetering is, onder meer omdat er een geluidsnorm in is opgenomen. . In totaal komt het aantal dagen met een grootschalig evenement op 42. Of de beslissing ook betekent dat de Halloween Fright Nights uitgebreid zullen worden is afwachten. Een woordvoerster vertelde aan Looopings dat het verlengen van het horrorfeest geen garantie is voor succes: ‘Veel mensen moeten doordeweeks naar school en naar hun werk. Op zulke dagen zullen ze dus niet tot 23.00 uur in het park blijven.‘ Hoe het park de extra laatopeningen zal invullen, is nog niet bekend.