Eerste paardenpretpark ter wereld in de maak

Appasionata logoWie fan is van paarden en van attractieparken kan vanaf 2016 zijn of haar hart ophalen in het Duitse München. Apassionata, bekend van de paardenshows, gaat beginnen met de bouw van een attractiepark rondom de wondere wereld van de edele viervoeter. Vanaf 2016 moet het park opengaan voor publiek.

Op een lap grond naast de Allianz Arena, een lap grond van 5 hectare groot komt het Apassionata attractiepark te staan. Het park krijgt maar liefst twaalf themazones waarin bezoekers alles wordt bijgebracht over de wereld van paarden. Het leven van het paard, de eigenschappen en gewoontes van de viervoeters worden tentoongesteld. Ook zijn er diverse attracties waarin de hele familie een interactief avontuur kan beleven. Zo komen er naast een museum ook een 360-graden bioscoop en een kinderboerderij. Als klap op de vuurpijl komt er ook een groot showtheater met 1700 zitplaatsen. Het publiek zal een spectaculaire show te zien krijgen met prachtige paarden en goed getrainde ruiters.

De show zal plaatsen vinden ten midden van energieke dans, acrobatische voorstellingen, schitterende lichteffecten en speciaal gecomponeerde muziek. Het totale concept en architectuur van het park, is het maken van de tegenstelling tussen natuur en show. De interactie tussen mens en dier bekeken vanuit een pedagogisch en therapeutisch perspectief, zal de show uniek maken. Er zullen ongeveer 12 maanden nodig zijn om het pretpark te bouwen. Er wordt verondersteld in het eerste kwartaal van 2016 de arena te kunnen openen. De rest van het park zal in de zomer af moeten zijn. Al deze formule succesvol blijkt te zijn denkt men erover om ook op andere locaties een soortgelijk attractiepark in te richten.