Overblijfselen Land van Ooit in beeld

Kent u deze nog? Het attractieparkje het Land van Ooit? Het roze kasteel, de soldaten in de vijver, de ridders, de reuzen. Kinderen waren hier vanaf de opening van het park in 1989 onvoorwaardelijk de baas. Totdat het park in 2007 failliet werd verklaard. Sindsdien is de natuur de baas in het park. En dat ziet er behoorlijk spooky uit. Een bestuurder van een drone besloot het park hoe het er vandaag de dag bij ligt te filmen. Benieuwd naar de filmbeelden? Kijk dan gauw verder.

Het Land van Ooit was een kinderthemapark in Drunen, gelegen in de gemeente Heusden, met een oppervlakte van 34 hectare. Het is opgericht in 1989 door Marc Taminiau, die daarvoor directeur bij De Efteling was. De leiding was tot op het einde steeds in handen van verschillende leden van de familie Taminiau.  Het was een park rond een ridderthema waarbij veel nadruk is op theater: er waren veel acteurs die in het park rondliepen en een personage speelden uit het verhaal, alles onder het motto kinderen zijn de baas. De ‘Gouverneur’ was de bestuurder, Graaf Wildebras van Ooit & Gravinne Rondalia van Ooit waren de ‘staatshoofden’.

Hoewel er veel nadruk op theater lag, zag het park zich halverwege de jaren negentig door teruglopende bezoekersaantallen genoodzaakt om enkele “snelle attracties” aan het park toe te voegen om zo meer klandizie te trekken. Het park is meerdere malen in betalingsmoeilijkheden geraakt, maar tot 2007 is men daar steeds overheen gekomen. Op 21 november 2007 echter werd Het Land van Ooit alsnog failliet verklaard. Het Land van Ooit ging in 2006 al eens eerder over de kop. Na een doorstart bleef het aantal bezoekers tegenvallen. Als oorzaken worden hoge opstartkosten en het slechte weer genoemd want vrijwel alle attracties stonden buiten.