Eerste pretparkbezoek seizoen 2015: Julianatoren

Julianatoren-logo-RGBOp zaterdag 14 maart heeft het team van Rockydebever.nl het eerste pretparkbezoek van het seizoen 2015 afgelegd. Vorig jaar was Walibi Holland als eerste aan de beurt. Maar dit jaar zijn we, mede dankzij een vervroegde opening, uitgeweken naar Julianatoren. Een park waar we nog niet eerder een bezoekje aan gebracht hebben.

Algemene indruk
Toen we bij het park aankwamen, viel ons als eerste de omgeving op. Het park ligt prachtig in het bos, verscholen tussen al het groen. Bij de ingang werden we vriendelijk onthaald door de medewerkers. Elke medewerker die wij gezien of gesproken hebben in het park was vriendelijk, dat hebben we bij andere parken ook wel eens anders gezien. Ook vonden wij het park kindvriendelijk ingericht en kleurrijk gethematiseerd. Duidelijke bewegwijzering was eveneens aanwezig. Goede eerste indruk heeft het park bij ons dus zeker gemaakt!

Ontspannen sfeer
In het park hing een zeer ontspannen sfeer. Niet omdat het rustig was, wat te begrijpen viel aangezien het park kort van tevoren aankondigde dat het open zou zijn op 14 en 15 maart, maar omdat de attracties niet op elkaar gestouwd waren bijvoorbeeld. En omdat er overal lachende koppies van parkmascottes Jul en Julia de muis te zien waren. Kinderen bleken dol op Jul en Julia. Bij shows werd vrolijk meegeklapt en gezongen. En kinderen gingen maar al te graag met beide figuren op de foto. Ook meneer Kaasgaaf is een leuke aanvulling op het mascotteaanbod. Hij is enthousiast en weet de kinderen te vermaken.

Attractieaanbod
In het park staan geen thrillrides of andere heftige attracties voor volwassenen. Het is een echt familiepark met gedateerde maar wel ontzettend leuke attracties. De blikvanger is natuurlijk de achtbaan Jul’s Rollerskates. De baan is al sinds 1993 in werking maar deze klassieker blijft een publiekstrekker. Ook vonden wij de disco botsauto’s, de helikopterbaan en de tollende muis erg leuk. En uiteraard blijven het reuzenrad, de dinotour en  de Batmouse vlucht ook geweldige en unieke attracties. Voor de kleinere kinderen is er een gebied aan het begin van het park. En achterin het park ligt nog een prachtige skelterbaan verscholen in het bos. Daarnaast zijn er nog diverse waterattracties om af te koelen als het mooi weer is.

Eindoordeel
Het is een park voor kinderen tot een jaar of twaalf die samen met hun ouders en/of grootouders een gezellig dagje uit willen beleven. Er is volop te doen zowel qua attractieaanbod als shows en entertainment. Het eten en drinken is van goede kwaliteit en de restaurants zijn zelfs voorzien van een apenkooi waarin kinderen kunnen spelen. Qua entreeprijzen is het park niet goedkoop maar ook niet duur. Betalen aan de kassa kost 21, 95 per ticket en online 19,95 euro per ticket. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Wij geven dit park een 7,5. Het is een geweldig uitstapje!