Knott’s maakt openingsdatum Voyage to the Iron Reef bekend

Voyage to the Iron Reef logoAmerikaanse attractiepark Knott’s Berry Farm liet begin vorig jaar al geruchten vallen dat er plannen voor een nieuwe darkride op de plank lagen. Halverwege november maakt het park bekend dat er een nieuwe darkride gebouwd gaat worden voor 2015: Voyage to the Iron Reef. De attractie opent op 15 maart 2015 voor het eerst de deuren voor het publiek. Ook plaatste het park een teaserfilmpje op YouTube. 

Het wordt een interactieve, zeer moderne 4D-simulator die de gasten meeneemt op een spannende reis naar duistere diepten van de oceaan. De bezoekers nemen deel aan het verhaal en dat zorgt voor een ware strijd tussen het publiek en de Steampunk gethematiseerde zeemonsters die men onderweg tegenkomt. Bezoekers zitten in een van de vier karretjes en bewegen ongeveer vier minuten lang door het donker in de attractie. Tijdens de rit draagt met een 3D-bril. Op bepaalde plekken in de darkride zitten monsters verscholen waarop men kan schieten. Het doel van de ride is om te voorkomen dat de zeemonsters Knott’s Berry Farm compleet verwoesten.In totaal wordt er in elf scenes geschoten op de diepzeewezens. Ook bijzonder: het complete verhaal is bedacht door Knott’s Berry Farm zelf en dat maakt deze attractie straks tot een unieke belevenis. Firma Triotech neemt de bouw van de attractie op zich.