Na Dolfinarium nu ook Walibi Sud-Ouest in de verkoop

Walibi Sud-Ouest logoNadat het Dolfinarium in Harderwijk verkocht is door het Franse Compagnie des Alpes aan de Spaanse firma Aspro Parks, hebben de Fransen ook Walibi Sud-Ouest te koop aangeboden aan de Spanjaarden. De ondernemingsraad van het park moet nog stemmen over de beslissing. 

Naamswijziging
Aspro Parks is een van de grootste exploitanten van amusementsparken in Europa. Aspro Parks bezit naast het Dolfinarium nog vijf dolfinaria in Europa, waaronder Boudewijn Seapark in België. Ook speelpark Linnaeushof en het Zeeuwse Deltapark Neeltje Jans zijn in handen van Aspro Parks. Het is nog onduidelijk of het park wel Walibi Sud-Ouest mag blijven heten. Dat meldt Looopings. Als de Walibi-licentie niet wordt overgenomen door de Spanjaarden, moet er een naamswijziging plaatsvinden. Dat gebeurde eerder met Walibi Lorraine, dat sinds een verkoop in 2007 door het leven gaat als Walygator Parc. Mocht Walibi Sud-Ouest verkocht worden, dan blijven er no gdrie Walibi-parken over: Walibi Rhône-Alpes (Zuidoost-Frankrijk), Walibi Belgium en Walibi Holland. Walibi Sud-Ouest is in 1992 geopend op initiatief van de Franse overheid om het toerisme in de regio te bevorderen.

Geschiedenis in vogelvlucht
In 1996 wordt het park uitgebreid met vijf hectare en nieuwe attracties. In 1999 wordt het park samen met de Walibi group overgenomen door Six Flags. In 2004 wordt het park overgenomen door StarParks en in 2006 wordt het park overgenomen door de Franse groep Compagnie des Alpes, de huidige eigenaar. In 2011 krijgt het park de naam Walibi Sud-Ouest en in november 2012 woedde er een brand bij de ingang van het park, daarbij ging het kantoorgebouw verloren. In juli 2014 zijn het nieuwe kantoorgebouw en de nieuwe receptie van Walibi Sud-Ouest geopend. De opening was een mooie aangelegenheid voor nieuwe directeur Filip de Witte om een kijkje te komen nemen in het park. De Witte heeft als voormalig directeur van Bellewaerde en Parc Asterix de nodige ervaring wat betreft attractieparken.