Bouwupdate nieuwe zwembad Attractiepark Slagharen

Slagharen LogoOnlangs was Rocky de Bever in Attractiepark Slagharen om een review te schrijven over Winter Slagharen. Toen hebben we ook een kijkje genomen bij de bouwplaats waar het nieuwe zwembad van Attractiepark Slagharen geopend moet worden. Dit wordt een subtropisch zwembad dus het zou een prachtige toevoeging zijn voor Slagharen. Met name voor de vakantiegasten die in een van de huisjes bij het park verblijven zou de komst van het nieuwe zwembad geweldig zijn. 

In mei 2014 werd al bekend dat Attractiepark Slagharen plannen had voor de bouw van een nieuw subtropisch zwembad. Het nieuwe zwembadcomplex wordt ruim vier keer zo groot als het huidige Rocky Mountain Springs zwembad. Het nieuwe zwembad komt naast dit oude zwembad te liggen. Volgens Looopings staat het bad in het teken van Mexico en het wilde westen maar of dit waar is weten we helaas nog niet. Het subtropische zwemparadijs moest in eerste instantie al op 1 december opengaan. Helaas is dit niet gelukt.

De bouwplaats ligt er van buitenaf gezien namelijk bij als een grote zandvlakte. Her en der zijn wat kuilen gegraven en steken er gekleurde paaltjes uit de grond. Wanneer je met de monorail door het gesloten station rijdt, gelukkig want dit station was echt rampzalig lees er meer over in de review van vorig jaar, zie je als je goed kijkt al betonnen muren die in de grote hal gebouwd zijn. Meer is er nog niet te zien. Met het nieuwe zwembadcomplex hoopt Slagharen de concurrentie aan te kunnen gaan met omliggende bungalowparken als CenterParcs De Huttenheugte, dat slechts vijftien kilometer verderop ligt.