Rocky de Bever in Winter Slagharen 2014

Logo Winter SlagharenOok dit jaar is het team van Rocky de Bever weer afgereisd naar Winter Slagharen in Attractiepark Slagharen. Vorig jaar hebben we het evenement eveneens bezocht. Het eindoordeel luidde toen: leuk evenement, maar niet voor het wat oudere publiek. Kinderen vanaf twaalf jaar kunnen beter terecht in de Winter Efteling. Winter Slagharen is meer gericht op de kleinere bezoekertjes samen met hun ouders. Ook voor opa’s en oma’s met kleinkinderen is het een leuk evenement. Een hele dag lol met het gezin gegarandeerd, maar voor ons waarschijnlijk geen Winter Slagharen meer. Wij hebben ons niet aan ons woord gehouden… Lees snel onze report!

Algemene indruk
De dag dat wij er waren was extreem rustig. Heerlijk zo zien we de attractieparken graag vaker in Nederland! Nergens een wachtrij, men kon zo doorlopen en in de populaire attracties was blijven zitten helemaal geen probleem. De sfeer was net als vorig jaar prettig en gemoedelijk. Kinderen vermaakten zich gisteren geweldig op de indoor ijsbaan, ouders warmden op bij een van de kampvuren en regelmatig kwam de Kerstman met zijn arrenslee voorbij. Vorig jaar konden we met moeite de indoor ponyride en de ijsbaan vinden. Dit jaar ging dat gelukkig een stuk sneller, al was er op indoorgebied minder te beleven dan vorig jaar.

Niet twee maar één
Vorig jaar waren er tijdens Winter Slagharen twee ijsbanen waarop men kon schaatsen. Vorig jaar was er ook een buitenbaan vlakbij de Thunder Loop die helaas gesloten is. Wanneer deze geweldige achtbaan weer geopend wordt en of hij nog opengaat is niet bekend. Enfin, dit jaar was op diezelfde plek geen ijsbaan te vinden. Niet twee maar één dus dit jaar. Dat komt waarschijnlijk omdat de grote hal, waarin vorig jaar de ijsbaan te vinden was, nu gesloten is wegens de bouw van het nieuwe zwembad. Dit zwembad moet onder de scepter van nieuwe directeur Wouter Dekkers ergens in 2015 openen. We namen uiteraard voor jullie ook een kijkje op de bouwplaats.

De bouwplaats
Het nieuwe zwembad komt naast het oude zwembad te liggen. Volgens Looopings staat het bad in het teken van Mexico en het wilde westen maar of dit waar is weten we helaas nog niet. De bouwplaats ligt er van buitenaf gezien namelijk bij als een grote zandvlakte. Her en der zijn wat kuilen gegraven en steken er gekleurde paaltjes uit de grond. Wanneer je met de monorail door het gesloten station rijdt, gelukkig want dit station was echt rampzalig lees er meer over in de review van vorig jaar, zie je als je goed kijkt al betonnen muren die in de grote hal gebouwd zijn. Meer is er nog niet te zien.

De kerstman
We gaan weer terug naar informatie over het evenement want daarvoor lees je nu waarschijnlijk dit artikel ook. Vorig jaar waren de Kerstman en zijn rendieren van de partij. Dit jaar hebben we ook weer een Kerstman gezien die op zijn slee getrokken door twee paarden bezoekers trakteerde op een ritje. De beste man was van ’s ochtends vroeg tot sluitingstijd laaiend enthousiast. Zwaaiend naar iedereen die maar voorbij kwam terwijl hij ho ho ho bleef roepen, het was een bijzonder gezicht… Nee die was beslist niet met het verkeerde been uit bed gestapt!

Slagharen on Ice
Voor wie toe was aan meer avontuur: in het circustheater werd zo’n driemaal per dag een schaatsshow opgevoerd ‘Slagharen on Ice‘ genaamd. Het was lekker rustig in het theater en in tegenstelling tot vorig jaar was de show nu wel goed te bekijken. De show vonden we beter en professioneler dan die van vorig jaar, alhoewel er tweemaal op het nippertje een valpartij voorkomen werd. Ook leuk dat dit jaar de parkmascottes Randy en Rosie een rol speelden in de show. Daarnaast vonden we de kostuums erg mooi en de muziek was lekker opzwepend. De artiesten wisten de hele zaal aan het klappen te krijgen tijdens de voorstelling. Dit is echt een leuke show voor het hele gezin.

Kerstmarkt?
Slagharen belooft ook dit jaar weer een heuse kerstmarkt aan iedereen die het park bezoekt. Maar de gezellige sfeer van een kerstmarkt hebben wij helaas niet kunnen ontdekken. Daar waar vorig jaar de indoor ponyride was, was dit jaar de indoor ijsbaan. In dezelfde hal was ook de kerstmarkt. Het leuke onderdeel was een gigantische snowglobe waarin bezoekers een familiefoto konden maken. De kerstmarkt vonden we aan de magere kant. Er stonden een paar eet- en drinkkraampjes maar geen leuke souvenirkraampjes zoals vorig jaar. Jammer hoor.

Buffalo’s!
Nadat we alle ijsbanen, eetkraampjes, rendieren en vuurkorven gezien hadden begon het al donker te worden. Het was bijna tijd voor de eindshow nabij de hoofdingang: Miracle of Lights Parade met daarna de lasershow. Maar omdat wij die show vorig jaar ook al bewonderd hadden zijn we er dit jaar maar aan voorbij gelopen. Het is wel een hele mooie show met prachtige effecten en een leuke verhaallijn. Maar om nog een keer toe te kijken hoe een tovenaar Randy en Rosie wegtovert vonden wij wat overdreven. Toen we richting uitgang liepen viel ons wat op. De de verouderde bungalows naast het park. Deze ‘Buffalo’s‘ waren vorig jaar tijdens een ritje in het reuzenrad voor ons en doorn in het oog; vervallen, versleten, verouderd en ze zaten onder het mos. Helaas staan ze er nog steeds.

Eindoordeel
Winter Slagharen is een degelijk en leuk evenement, maar de editie van vorig jaar vonden wij geslaagder dan dit jaar. Het pluspunt van 2014 was Slagharen on Ice en het minpunt de summiere kerstmarkt. Attractiepark Slagharen oogt misschien als oude meuk maar er wordt hard gewerkt aan het nieuwe zwembad en ook de stoffige oude monorailhal is inmiddels gesloten. De Buffalo’s kunnen een opknapbeurt echt wel gebruiken. Omdat het rustig was hadden we gelukkig geen uur meer de tijd nodig om van de parkeerplaats af te komen, dat was vorig jaar helaas wel anders.

Over het evenement
Winter Slagharen vindt plaats van 28 november t/m 21 december: vrijdag 17:00 tot 21:00 uur, zaterdag en zondag geopend van 11:00 – 18:00 uur. 22 december t/m 4 januari dagelijks geopend van 11:00 tot 18:00 uur en met Oud en Nieuw op 31 december van 14:00 tot 01:00 uur geopend. Op deze dagen konden de gasten genieten van een sfeervol winters attractiepark. Er stonden vuurkorven door het gehele park, er was een circus, een arrenslee, er kon indoor pony worden gereden, de Kerstman was aanwezig en er kon geschaatst worden op de indoor schaatsbaan. Als afsluiter van de dag was er elke avond een spectaculaire slotshow met vuurwerk, lampjes en lasers.