Hoogste punt nieuwe coaster Gardaland bereikt

Gardaland logoZoals iedereen waarschijnlijk wel weet is het Italiaanse attractiepark Gardaland druk bezig met de bouw van een indrukwekkende Bollinger & Mabillard dive coaster. Het park maakte op 7 juli in een persbericht aan ons bekend dat deze ‘novelty coaster’, die wellicht de naam Point of no Return krijgt, in 2015 geopend wordt. De bouwwerkzaamheden vorderen volgens schema en dat resulteerde in het volgende feit: het hoogste punt van de 42 meter hoge achtbaan is onlangs bereikt! Die hoogte staat gelijk aan een gebouw van ongeveer vijftien verdiepingen.

Op 19 juli 2015 bestaat Gardaland, overigens het eerste attractiepark van Italië, 40 jaar en het park wilde zichzelf en natuurlijk ook de bezoekers trakteren op een nieuwe ride. Daarom is deze coaster van B&M in het leven geroepen. Het thema heeft volgens de geruchten met meteorieten, aliens en de ruimte te maken. B&M is een van de meest prestigieuze achtbanenbedrijven. Ze bouwen wereldwijd enorme coasters en worden beschouwd als een van de beste achtbaanbouwers ter wereld. De rides die zij ontwerpen en bouwen zijn stuk voor stuk uniek, er zijn geen twee identieke B&M achtbanen ter wereld want elk project is maatwerk. Gardaland ging overigens al eerder de samenwerking met B&M aan bij het bouwen van de Wing Coaster Raptor in 2011.

Hoogste punt Gardaland