Plopsa Coo breidt in 2015 uit met waterattracties

In het voorjaar van 2015 opent het Belgische attractiepark Plopsa Coo, gelegen vlakbij Stavelot, een gloednieuwe familieattractie. De waterattractie met drie verschillende glijbanen zal helemaal geïntegreerd worden in de natuurlijke omgeving van het park. Ook het thema van de attractie zal hier nauw bij aanleunen.

Harakiri
Bezoekers zullen vanaf een platform, op een hoogte van twaalf meter, tegen hoge snelheid de waterglijbanen kunnen afdalen op rubberen bootjes. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. Kostprijs van deze nieuwe belevenis: twee miljoen euro. De bouwaanvraag is inmiddels ingediend. Het project heeft de werktitel Harakiri. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kan de het complex volgend jaar open.

Ardennen
Het Plopsa-park, dat zich middenin een vallei in de Ardennen bevindt, staat onder meer bekend omwille van de Watervallen van Coo. ‘De nieuwe waterattractie is dan ook op deze watervallen gebaseerd.‘  verklaart Steve Van den Kerkhof, directeur van de Plopsa-groep. ‘Plopsa Coo staat voor fun, avontuur en natuur. Deze nieuwe waterglijbanen vormen een perfecte combinatie van deze elementen. We zijn dan ook erg blij met deze mooie aanvulling op ons huidige attractie-aanbod!‘ voegt Park Manager Jean-Luc Bertrand trots toe.

Harakiri Plopsa Coo