Europa-Park opnieuw verkozen tot beste attractiepark van Europa

Europa ParkDe grootste reiscommunity ter wereld, TripAdvisor, heeft deze week voor de tweede maal de Travellers’ Choice Awards voor attractie- en waterparken gepresenteerd. Europa-Park ontving hierbij opnieuw de awards voor beste attractiepark van Duitsland én Europa. Het park kreeg van alle Europese parken de hoogste beoordelingen. Op wereldniveau was er slechts één waterpark wat iets beter scoorde: Discovery Cove in Orlando.

De Travellers’ Choice Awards zijn gebaseerd op de beoordelingen van miljoenen reizigers. Voor de tweede keer werden er afgelopen dinsdag awards uitgereikt in de categorie attractie- en waterparken. Van alle Duitse attractieparken eindigde Europa-Park op de eerste plaats. Bij de beoordelingen voor Europese parken kreeg Europa-Park ook de beste cijfers, vóór parken als Walt Disney Studios (nr. 3), Disneyland Parijs (nr . 4) en de Efteling (nr. 8). Ook op wereldniveau scoorde Europa-Park beter dan grote spelers als Disney en Universal. Wederom bleef Discovery Cove in Orlando Duitslands grootste attractiepark nipt vóór.

Roland Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park: “Dat we al twee jaar op rij zo goed beoordeeld worden, doet ons veel plezier en laat zien dat gastheerschap onze passie is en de tevredenheid van onze bezoekers bij ons bovenaan staat”. De afgelopen jaren vielen de themahotels van Europa-Park al meerdere malen in de prijzen bij TripAdvisor.

TripAdvisor is de grootste reiswebsite ter wereld, waarmee reizigers hun reis kunnen plannen. De site geeft advies van ervaren reizigers, heeft een groot reisaanbod en biedt hulpmiddelen voor het plannen van een reis met een rechtstreekse link naar boekingsfuncties. Websites met het TripAdvisor-merk vormen de grootste reiscommunity ter wereld, met ruim 60 miljoen unieke bezoekers per maand, 44 miljoen bereikbare leden en meer dan 150 miljoen beoordelingen en meningen. De site is in 30 landen beschikbaar, waaronder in China onder de naam daodao.com.