Banshee Kings Island verwelkomt miljoenste bezoeker

Banshee logoGrant Pederson uit Lexington, Kentucky werd afgelopen week benoemd tot miljoenste bezoeker van de achtbaan Banshee in Kings Island. Pederson kreeg een Banshee cadeaupakket met daarin een poster, fotolijstje, t-shirt, glazen kubus, koffiemok, een tas, limited edition pinset en de onderstaande cheque waarop te zien is dat hij de miljoenste bezoeker van de ride is. Banshee werd op 18 april officieel geopend voor het publiek.

Banshee miljoenste bezoeker

Over Banshee
De inverted coaster is door Bolliger & Mabillard gebouwd. De achtbaan is met 1260 meter de langste inverted coaster ter wereld en is qua lengte vergelijkbaar met de Goliath in Walibi Holland. De ride is 51 meter hoog, heeft een 46 meter drop en kent een topsnelheid van 109 k/m per uur. Ook bijzonder: de baan gevat maar liefst zeven inversies. Een ritje duurt twee minuten en 40 seconden. De achtbaan heeft drie treinen met een capaciteit van 28 personen per trein. De treintjes hangen uiteraard onder de rails, waardoor men het gevoel krijgt te vliegen. De capaciteit ligt op 1650 passagiers per uur. Met de bouw van de Banshee was een bedrag van ongeveer 18 miljoen euro gemoeid.