’s Werelds hoogste waterglijbaan: Verrückt

Schlitterbahn Kansas City logoLaatst was er al nieuws uit Amerika omtrent een enorm hoge bodyslide: Deep Water Dive in Kentucky Kingdom. Hierbij ging het om de hoogste bodyslide in de Verenigde Staten. Maar het land gaat nog een record vestigen: dat van ’s werelds hoogste waterglijbaan. Deze 51,38 meter hoge waterglijbaan van het waterpark Schlitterbahn Kansas City draagt de naam Verrückt. Verrückt is hoger dan het Vrijheidsbeeld en dan de Niagara watervallen.

Bezoekers die het aandurven om Verrückt te trotseren razenmet vier personen tegelijk in rubberen bootjes 51,38 meter naar beneden, dat zijn ongeveer zeventien verdiepingen. Dit alles gebeurt met een topsnelheid van ongeveer 105 k/m per uur. Verrückt bevat een ontzettend steile helling en een grote bunny hop aan het eind. Volgens Guinness World Records wordt het wereldrecord officieel gevestigd wanneer Verrückt opent op 23 mei. Het vorige record van ’s werelds hoogste waterglijbaan stond sinds 2002 op naam van de Kilimanjaro gelegen in het waterpark Águas Quentes Country Club, Rio de Janeiro.