Walibi Belgium valt in de prijzen op de Diamond ThemePark Awards

Walibi-Belgium-Logo-Liggend1De vierde editie van de Diamond Theme Park Awards vond dit jaar plaats in Plopsaland de Panne. Meer dan 40.000 pretparkliefhebbers brachten hun stem uit in negentien categorieën. Tijdens deze jaarlijkse prijsuitreiking voor pretparken viel Walibi Belgium drie keer in de prijzen.

Dominique Fallon: Lifetime Achievement Award
Dominique Fallon startte zijn carrière in 1975 – op 26 jarige leeftijd – als Sales & Marketing verantwoordelijke in het prille begin van Walibi Belgium. Dominique speelde een prominente rol in de ontwikkeling van het pretpark en de sector. Zo was hij door de jaren heen niet enkel directielid van Walibi Belgium, maar bekleedde hij ook de functie van voorzitter van de vereniging Attractions & Tourisme, tussen 1999 en 2014 een vereniging van meer dan 250 toeristische attracties in Wallonië en Brussel. De passie voor de sector, de bezoekers en attracties heeft hij zonder twijfel te danken aan zijn mentor Eddy Méeus, de oprichter van Walibi Belgium en de Europese Walibi-groep. In het oog van de Europese pretparkliefhebbers, is Dominique Fallon een ware legende, niet alleen als grondlegger van de pretparken zoals we ze nu kennen maar ook als een vat vol duizenden fantastische verhalen over deze boeiende sector. Walibi Belgium wenst alvast via deze weg Dominique Fallon van harte te bedanken voor zijn passie en expertise over de laatste 39 jaar. Dominique eindigt zijn carrière in de sector eind juli 2014.

De prijzen
Walibi als park ontving ook een aantal belangrijke prijzen: de attractie Challenge of Tutankhamon werd bekroond tot Best Concept Attraction en de Halloween Zombie Celebration sleepte de prijs van Best Halloween Event in de wacht.