Het pretparkseizoen van 2014

Rocky de Bever logoNog maar een paar maanden en dan is het al weer zover: de start van het pretparkseizoen 2014. Het team van Rocky de Bever staat te trappelen om feestelijk het nieuwe pretparkseizoen in te luiden. Maar wanneer gaan de Nederlandse attractieparken eigenlijk weer open? En op welke manieren vieren de Nederlandse attractieparken deze openingen? Wij zetten alvast de hoogtepunten voor jou op een rijtje. Van de meest simpele openingen tot de grootste openingsfeesten van Nederland. Lees gauw verder!

 1. BillyBird Park Hemelrijk: het indoorgedeelte van dit park is in principe elke dag van het jaar geopend tussen 10:00 en 18:00. Het outdoorgedeelte van BillyBird Park gaat pas in maart weer open, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Het outdoorgedeelte is dan op de woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Pas vanaf mei is het outdoorgedeelte elke dag geopend voor de bezoekers.
 2. Drievliet: wie wil dat nou niet? Het pittoreste attractiepark nabij Den Haag is vanaf 5 april elk weekend geopend van 10:00 tot 17:00. Na 20 april is Drievliet ook op doordeweekse dagen geopend. In het hoogseizoen, van 20 juli tot en met 24 augustus, is het park zelfs van 10:00 tot 18:00 geopend.
 3. Drouwenerzand: dit park opent op 5 april de deuren weer voor de liefhebbers. Tot en met 20 april is het park enkel nog in de weekenden open. Vanaf 21 april kan men ook weer doordeweeks terecht voor speelplezier. Het park is dan elke dag geopend vanaf 10:00.
 4. Duinrell: vanaf 5 april is het outdoorgedeelte van Duinrell weer geopend voor publiek. Het alom bekende Tikibad is echter al eerder te bezoeken, echter zijn de openingstijden enorm gevarieerd. Wie de precieze openingstijden wil weten kan beter even de website van Duinrell bekijken. Let wel op: tussen 6 en 24 januari is het bad dicht vanwege onderhoud.
 5. De Efteling: dat ’s Nederlands grootste attractiepark het gehele jaar door geopend is weet natuurlijk iedereen. Nagenoeg elke dag kan men tussen 10:00 en 18:00 genieten van het sprookjesbos, Joris en de Draak en nog vele andere attracties. Momenteel is de Winter Efteling nog aan de gang. Dit winterse evenement duur nog tot en met 2 februari. Daarna is het park weer gehuld in ‘gewonere sferen’.
 6. Avonturenpark Hellendoorn: dit park is een laatbloeier vergeleken met de andere parken in dit lijstje. Pas op 18 april is Avonturenpark Hellendoorn weer geopend. Voordeel bij dit park is wel dat het daarmee ook direct op doordeweekse dagen geopend is. Tot en met 26 oktober kan er dan aaneensluitend genoten worden in Avonturenpark Hellendoorn. Enkel op een paar maandagen in mei is het park dicht.
 7. Koningin Juliana Toren: op 13 april is Koningin Juliana Toren nabij Apeldoorn weer geopend voor jong en oud. Tussen 10:30 en 17:00, ja ook in het hoogseizoen, is dit park geopend. Gelukkig mag men wel vanaf 10:00 de parkeerplaats op. Dat scheelt hopelijk weer wat verkeersdrukte en parkeerproblemen.
 8. Plopsa Indoor Coevorden: net als BillyBird en de Efteling is ook dit attractiepark ’s winters geopend. Opvallend is dat het park in het voorjaar op de maandagen en de vrijdagen gesloten is. In het weekend is het park vaak tussen 10:00 en 17:00 geopend. Exacte openingstijden vind je hier.
 9. Slagharen: bijzonder openingsfeest in het weekend van 4 april. Speciale gasten als Nick & Simon en het komische duo Ernst en Bobbie maken er nog eens een extra feestje van. Om 10:00 gaat het park open, om 14:00 is het de beurt aan Ernst en Bobben en Nick en Simon sluiten om 16:00 de dag af met een knallend optreden.
 10. Tivoli: kleinschalig parkje in Gelderland, opent de deuren op 5 april. Tot en met Tot en met 27 april is het park enkel in de weekenden en op de woensdagen geopend, daarna is Tivoli bijna elke dag geopend. Het park heeft ingewikkelde openingstijden, maar meestal is Tivoli geopend van 10:00 tot 17:00. In het hoogseizoen is dit van 10:00 tot 18:00.
 11. Toverland: momenteel is enkel het indoorgedeelte van Toverland geopend. Dit ‘Winter Indoor Toverland’ is nog tot en met 28 maart aan de gang. Het park is tot die tijd veelal geopend tussen 10:00 en 17:00. Maar over de openingstijden na 28 maart is helaas nog niets te vinden. Zaakjes goed op orde in Sevenum?
 12. Walibi Holland: het lijstje sluiten we af met onze persoonlijke favoriet. Walibi Holland gaat op 5 april weer open voor het publiek. En daarmee is ook alles gezegd: de website laat op dit moment niet veel meer zien dan een schamele ‘Walibi Holland is gesloten. Het park opent op 5 april 2014 weer haar deuren. Hou de website in de gaten voor de openingstijden, prijzen en tickets.‘ Afwachten dus…

Genoeg parken te bezoeken dus komend seizoen. En dan hebben we het nog niet eens over de parken buiten Nederland gehad. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in. En laten we hopen dat het pretparkseizoen weer net zoveel leuks gaat brengen als in 2013. Beleef via de links hieronder nog eens de hoogtepunten van ons pretparkseizoen 2013.

One thought on “Het pretparkseizoen van 2014

Comments are closed.